Food Technology: Beperk de risico’s van microbiologische contaminatie door perslucht

13 februari 2023 Redactie Food

Op 12 en 13 april vindt Food Technology plaats in de Brabanthallen in Den Bosch, dé vakbeurs voor foodprofessionals. Tijdens Food Technology geeft Sara Deckers, Global Accountmanager bij BEKO TECHNOLOGIES, de lezing Beperk de risico’s van microbiologische contaminatie veroorzaakt door perslucht.

De regels & richtlijnen over persluchtkwaliteit zijn vaag. In het algemeen wordt gesteld: 1. Perslucht mag geen contaminatie veroorzaken; 2. Perslucht dient bewaakt te worden en 3. Perslucht moet zo dicht mogelijk bij het verbruikspunt worden gefilterd. De uitwerking van deze richtlijnen wordt niet uitgelegd. Op Food Technology laat Beko de vertaalslag zien die de persluchtkwaliteit inzichtelijk maakt en welke behandeling ingezet kan worden om aan de richtlijnen te voldoen.

Met een benchmarkingtool en advies over de persluchtbehandeling weet de gebruiker precies wat nodig is om de risico’s van contaminatie door perslucht te voorkomen en zijn productieproces te bewaken op kwaliteit.

Over de spreker

Sara Deckers werkt 13 jaar in de persluchtwereld en heeft zich gespecialiseerd in de voedingsmiddelenindustrie. Sara verzorgt lezingen, presentaties en trainingen aan bedrijven, auditbedrijven, vakorganisaties, belangengroepen en kwaliteitsmanagers over de risico’s van contaminatie door perslucht en brengt een frisse wind met zich mee als gesprekspartner.

Sara brengt graag allerlei aannames, oude denkwijzen en mythes op het gebied van perslucht ter sprake en daagt haar gesprekspartners uit tot nadenken over het onderwerp perslucht, een ondergeschoven kindje waar veel terrein te winnen is op het gebied van energiebesparing en kwaliteitsverbetering.

 Food Technology richt zich op professionals in de voedingsmiddelenindustrie: levensmiddeltechnologen, procestechnologen, machinebouwer, voedselveiligheidsspecialisten, kwaliteitsmanagers of inkopers. Weten wat er speelt? Kom naar Food Technology.

Aanmelden voor Food Technology

Altijd op de hoogte blijven?