Food Technology: Beproefde analytische principes innovatief ingezet

8 februari 2023 Redactie Food

Duurzaam, efficiënt en kostenbesparend produceren: daarover gaat de lezing Beproefde analytische principes innovatief ingezet van Inventech op Food Technology, de vakbeurs voor foodprofessionals die plaatsvindt op 12 en 13 april in de Brabanthallen in Den Bosch.

Wanneer voedingsbedrijven in-line metingen willen verrichten voor optimale procescontrole, kiest men vaak voor traditionele analytische methoden. Inventech presenteert een reeks innovatieve methoden die doorgaans betere resultaten en/of meer voordelen biedt en wel zijn gebaseerd op beproefde traditionele principes. Hoewel de meeste voorbeelden uit de aardappelverwerkende industrie komen, zijn de technieken breder inzetbaar. Deze lezing is met name interessant van procestechnologen, kwaliteitsmanagers en plantmanagers.

Over de spreker

Deze lezing wordt gegeven door Kees van der Sar, Product Manager bij Inventech Benelux. Kees van der Sar behaalde zijn Master of Science in Chemical Engineering en werkte voor verschillende instrumentatiebedrijven als Product Manager. Kees heeft ruime ervaring in laboratorium- en procesanalyse voor de voedingsindustrie. Zijn specialisme is spectroscopie, maar hij vertelt u ook graag over andere technieken zoals Brix en viscositeit. Technieken waarmee u werkt aan een optimaal proces, verhoogde productkwaliteit, voedselveiligheid, het reduceren van kosten én het besparen van energie. 

Altijd op de hoogte blijven?