Food Technology: Circulaire ingrediënten, hoe doen we dat?

Food Technology Harold Bink

Om beter om te gaan met de aarde, moeten we ook anders omgaan met reststromen die vrijkomen in de voedselproductie. Hoe gaat zoiets in zijn werk? Daarover vertelt Harold Bink van PeelPioneers tijdens foodvakbeurs Food Technology.

PeelPioneers laat op een inspirerende manier zien hoe het proces van idee naar startup naar scale-up, naar productie van reststromen, in zijn werk gaat. Hierin is samenwerking het toverwoord: PeelPioneers werkt samen met veel belangrijke partners, om samen het verschil te maken.  

Over de spreker

Harold Bink heeft een rijk verleden in de foodindustrie. Ervaring binnen multinationals (CSM, Unilever), maar zijn hart klopt vooral voor startups en scale-ups in de sustainable foodindustrie. De zoektocht naar innovatieve startups bracht hem naar PeelPioneers. Hier bouwt Harold aan het commerciële team dat de ingrediënten van PeelPioneers vermarkt.

 

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook

Nieuw op Food Technology

Nog enkele weken en dan openen we de deuren van de Brabanthallen in Den Bosch voor een fonkelend nieuwe editie van Food Technology. We kunnen met gepaste trots melden dat deze nieuwe editie veel nieuwe elementen bevat. De kern van Food Technology is natuurlijk dat we de werelden van de voedselproductie én hightech bij elkaar willen brengen.

Keynotes Food Technology: waarom zou je kiezen

Keynotes Food Technology: waarom zou je kiezen

We hebben een serie keynote-sprekers voor je om je vingers bij af te likken. Ter lering, inspiratie, overpeinzing en aanjaging. Iedere dag weer prachtige sprekers, wij zouden niet kunnen kiezen. Maar gelukkig hoeft dat ook niet.

Voedselveiligheid

Voedselveiligheid

Het lijkt een open deur, maar het belangrijkste bij de productie van voedsel is voedselveiligheid. En dat kan met een enorme reeks aan factoren samenhangen. Dus net zo divers zijn de onderwerpen die we je hieronder noemen. En dit zijn er nog maar een paar. TFT Glas in je voedsel, dat is dus niet veilig. Glasscherven zijn een grote vrees in iedere...