Food Technology: De leugens op mijn bord
IJsbrand Velzeboer, voedingsmiddelentechnoloog en schrijver, vertelt tijdens zijn lezing op vakbeurs Food Technology over de zwakke plekken in de voedselketen.
In zijn laatstverschenen boek ‘De leugens op mijn bord’ worden een paar rotte plekken in de voedselketen geopenbaard. Hoe terecht zijn de prijsstijgingen van onze boodschappen eigenlijk? Zijn dit geen inhaal margecorrecties van de producenten als gevolg van de jarenlange prijsdruk vanuit de retail? Hoe integer zijn de supermarkt inkopers als het om de inkoopvoorwaarden gaat? Werkt men volgens de wet OHP (Oneerlijke Handels Praktijken) dat op 1 november 2021 van kracht ging? Welke opkomende voedselveiligheidsrisico’s zijn er aan die de overheid NIET ziet? Welke gezondheidsgevaren zijn verbonden aan de PFAS (Poly en perFluor Alkyl Stoffen) contaminaties, de Oekraïense oorlogschemie, de palmolievervuiling?
Over de spreker
IJsbrand Velzeboer (70) is een voedingsmiddelentechnoloog die zich met zijn bedrijf bezighoudt met voedselveiligheid, inspecties en onderzoek. Er zijn vijf boeken van zijn hand verschenen die op luchtige wijze de lezer door het woud aan regels en gezondheid bedreigingen heen loodst.
Food Technology richt zich op professionals in de voedingsmiddelenindustrie: levensmiddeltechnologen, procestechnologen, machinebouwer, voedselveiligheidsspecialisten, kwaliteitsmanagers of inkopers. Weten wat er speelt? Kom op 12 en 13 april naar Food Technology in de Brabanthallen in Den Bosch.
|
Altijd op de hoogte blijven?
Thema's
Meer over
Lees ook
inPhocal presenteert zich op Food Technology
Voedselverwerking, de machines daarvoor en alles wat er komt kijken bij het automatiseren van die verwerking, laten de exposanten op Food Technology zien. De komende weken vertellen exposanten aan EVMI wat ze meenemen naar de beursvloer.
Food Technology: Process and energy optimization
Productie- en energiekosten zijn nog nooit zo relevant geweest als nu. In de presentatie van NIZO op Food Technology worden een aantal van de grootste mogelijkheden besproken met de middelen en methodes voor het optimaliseren van productie- en energiekosten.
Beko presenteert zich op Food Technology
Voedselverwerking, de machines daarvoor en alles wat er komt kijken bij het automatiseren van die verwerking, laten de exposanten op Food Technology zien. De komende weken vertellen exposanten aan EVMI wat ze meenemen naar de beursvloer.