Food2Smile komt met gepofte sojachips

26 oktober 2016

Food2Smile heeft het assortiment uitgebreid met popped chips. Deze gepofte chips bevatten, in vergelijking tot gefrituurde chips, tot 50 procent minder verzadigd vet. Ook zijn ze, omdat ze grotendeels uit soja bestaan, een bron van eiwitten.

Het bedrijf wilde al langer een hartig product op de markt brengen naast het verantwoorde snoepassortiment. Food2Smile voerde al gepofte chips van het merk Hip Pops, maar laat ze nu met verbeterde receptuur onder eigen label produceren.

25 gram, 100 calorieën

Omdat het bedrijf uit de jeugdgezondheidszorg komt, hecht het zeer aan de receptuur en portionering. Elk zakje bevat 25 gram gepofte chips en maximaal 100 calorieën.

Food2Smile heeft als voorwaarden voor het eigen snoep de claims ‘zonder toegevoegde suikers’ en ‘geen rode E-nummers’.

Geen MSG

Zo mocht er van het bedrijf in de popped chips absoluut geen MSG (E621) zitten. Smaakversterkers foppen volgens het persbericht de smaakpapillen en beïnvloeden het verzadigingsgevoel waardoor meer wordt gegeten dan nodig is.

Daarnaast zijn de chips glutenvrij en bevatten ze alleen natuurlijke kleur- en smaakstoffen.

'De Gezonde Schoolkantine'

Food2Smile voert het motto Lékker… meukvrij snoepen. De producten zijn door het Voedingscentrum opgenomen in de inspiratielijst voor De Gezonde Schoolkantine.

Met het keurmerk ‘De Gezonde Schoolkantine’ zijn de producten ook steeds vaker verkrijgbaar in school- en sportkantines. Het bedrijf wil voorlichting geven en een gezond alternatief aanbieden op plaatsen waar veel jongeren zijn, zoals de school- en sportkantine.

Verkrijgbaarheid

De chips zijn er in de smaken barbecue, paprika en salt&pepper. De zakjes van 25 gram zijn ook verkrijgbaar in een partybox met 20 zakjes, voor bijvoorbeeld de horeca.

Food2Smile-producten zijn te koop via de webshop, bij Plus supermarkten, in de Apenheul, in de HealthBooster automaat en bij diverse onafhankelijke retailers. Daarnaast bij de groothandels Van Dijk, Horesca, Braspa, Huuskes, VHC Jongens, Catermaat en DeliXL.

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven?