Foodvalley NL start acceleratorprogramma voor ‘scale-ups’

Foodvalleyaccelerator325x325

Foodvalley NL en ScaleUp Company slaan de handen ineen en starten de Foodvalley Accelerator voor scale-ups in de agrifoodsector. Daarmee krijgen nu ook bedrijven ná de start-up fase ondersteuning.

Volgens Roger van Hoesel, directeur van Foodvalley NL, bestaat er een gat in het ecosysteem van foodbedrijven. “Er zijn veel kleine, veelal jonge bedrijven en daarnaast grote gevestigde ondernemingen die al jaren bestaan. Er zijn bijna geen jonge bedrijven die de accelerator fase overleefd hebben. Met de Foodvalley Accelerator vullen wij dit hiaat.” De Foodvalley Accelerator richt zich op innovatieve Nederlandse agrifood ondernemingen met een schaalbaar product of dienst en een omzet van minimaal 100.000 euro.

Het startupklimaat mag dan goed zijn in Nederland, voor veel jonge bedrijven blijkt het moeilijk om na de eerste fase door te groeien. Slechts 4% van de start-ups overleeft de accelerator fase naar een omzet van 1 miljoen euro. Het nieuwe acceleratorprogramma moet daar verandering in brengen. deelnemers worden ingedeeld in groepjes van 4 tot 6 ondernemers die maandelijks in ‘Accountability Sessions’ met een coach de voortgang bespreken. Daarnaast zijn er ieder kwartaal thematische ‘Learning Days’ met inspirerende sprekers en verhalen van andere ondernemers. Tot slot worden alle ondernemers gekoppeld aan een persoonlijke mentor uit de agrifoodsector en profiteren ze van het Foodvalley netwerk.

In februari en maart zijn er twee informatiebijeenkomsten voor geïnteresseerde ondernemers. Aanmelden kan via www.foodvalleyaccelerator.nl. De Foodvalley Accelerator gaat in april 2019 officieel van start. De bijeenkomsten zullen plaatsvinden op het World Food Center terrein in Ede.

Lees ook
Kitchen Republic start programma voor startende voedselverwerkers

Kitchen Republic start programma voor startende voedselverwerkers

Kitchen Republic start eind oktober met een 12-weeks programma voor startende voedselverwerkers, zoals producenten van verse of verpakte producten, cateraars en ondernemers met vernieuwende foodservice concepten. Beginnende start-ups kunnen zich tot 5 oktober inschrijven voor deze food accelerator. Het programma bestaat onder andere uit speciale thema-avonden,...

Unilever start bouw Global Foods Innovation Centre

Unilever start bouw Global Foods Innovation Centre

Unilever gaf op 3 november het startschot voor de bouw van haar nieuwe wereldwijde Foods Innovation Centre. Dit gebeurde een jaar na de aankondiging van de centralisatie van Unilever’s Foods R&D expertise vanuit Heilbronn (Duitsland), Poznan (Polen) en Vlaardingen in het Foods eco-system in Wageningen. Op de campus van de Wageningen University &...

Top-10 start-ups Ketchum Food Lab

Cheesepop, Fruitfunk, Juiz-S, Orfi-food, Peas of Cake, Seamore en Algea Bar hebben een plaats veroverd in de top-10 van de Ketchum Food Lab competitie. Ze hebben afgelopen maand gestreden voor de titel ‘Meest innovatieve food start-up 2015’. Drie hiervan maken onderling uit wie gaat winnen. Er deden in totaal 28 innovatieve en duurzame start-ups mee aan de competitie door een filmpje te uploaden. De tien zijn gekozen op basis van shares op social media en door het uitdelen van twee wild cards Naar top-3 De top-10 van start-ups wordt nu beoordeeld door een jury bestaande uit vertegenwoordigers van...