Fortuin neemt snoepdivisie Senzora over

27 januari 2017

Fortuin uit Dokkum, fabrikant van onder meer de Wilhelmina-pepermunt, neemt de divisie Confectionery over van Senzora uit Deventer. Senzora Confectionery is onder meer bekend van Tiger-pepermunt en -suikerhartjes met teksten.

Het maken van suikerwaren past niet meer bij de kernactiviteiten van Senzora. Het bedrijf, opgericht in 1876, maakt ook soda en was- en reinigingsmiddelen, van merken als Klok en Tricel.

De 20 medewerkers van Senzora Confectionery gaan niet over naar Fortuin. Zij verliezen hun baan. Senzora probeert een deel onder te brengen bij andere divisies van het bedrijf.

'Schaalgrootte cruciaal'

Volgens Fortuin is de overname omdat “schaalgrootte cruciaal is geworden om tegen concurrerende voorwaarden te kunnen leveren”.

Het Friese bedrijf begon in 1842 begon als banket- en suikerbakker in Lemmer

Doordat het assortiment van beide bedrijven goed op elkaar aansluit, verwacht Fortuin de marktpositie verder uit te kunnen breiden.

750 miljoen snoepjes

Senzora Confectionery maakt jaarlijks 750 miljoen pepermuntjes, hartjes, antihoesttabletten, suikervrije mints en salmiakpastilles.

Fortuin heeft naar eigen zeggen voldoende capaciteit in de productielocatie in Dokkum om de extra volumes te kunnen produceren en verpakken. Beide bedrijven maken ook snoepgoed onder private label.

De producten van Senzora zullen de komende maanden geleidelijk instromen. Dit traject zal naar verwachting juli 2017 zijn afgerond.

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven?