FrieslandCampina hervat kaasproductie Gerkesklooster

8 september 2014

FrieslandCampina heeft nu ook de productie van kaas in Gerkesklooster weer hervat. De productie zal naar verwachting in januari weer op volledige sterkte zijn, na de grote brand die er op 29 juli woedde.

Vorige maand is de Valess- en melkpoederproductie al weer begonnen. Direct na de brand is alles op alles gezet om de kaasproductie weer zo snel mogelijk op gang te brengen.

De kaasmakerij was na de brand intact gebleven, maar had wel forse rookschade opgelopen. Er moest een nieuw plafond worden geplaatst en alle machines, kaasvaten en muren werden volledig gereinigd.

Pekelbad

Het pekellokaal was deels verwoest door de brand. Op dit moment is de helft van het pekellokaal weer bruikbaar. Vorige week is het pekelbad voorzien van 1 miljoen liter pekelwater, dat afkomstig was van andere kaasproductielocaties van het zuivelconcern. De andere helft van het pekellokaal wordt nog hersteld. Naar verwachtingz al dit deel in januari weer in gebruik kunnen worden genomen.

De productie van de Valess-vezel was op 15 augustus weer hervat en de melkpoederproductie op 23 augustus.

Op 3 september kon FrieslandCampina in Gerkesklooster voor het eerst weer kaas produceren. De bedoeling is dat de locatie vanaf januari weer het oorspronkelijke volume van ruim 50 miljoen kilo klaas produceert. In de vestiging in Gerkesklooster werken 175 mensen.

Een artikel over de brand in Gerkesklooster is te lezen in EVMI 6 van september 2014. E-paper (voor abonnees is het hele magazine digitaal beschikbaar, voor niet-abonnees slechts enkele pagina’s.)

Lees ook:

Gerkesklooster hervat productie melkpoeder (27 augustus 2014)

FrieslandCampina hervat productie Gerkesklooster (21 augustus 2014)

 

Altijd op de hoogte blijven?