FrieslandCampina in Veghel overschrijdt sulfaatnorm

FrieslandCampina wikipedia

De productielocatie van FrieslandCampina in Veghel heeft bij het lozen van afvalwater de sulfaatnorm overschreden. Dat blijkt uit onderzoek van Pointer.

De zuivelfabriek van FrieslandCampina mag dagelijks maximaal 3900 kilo van het mineraal sulfaat in het riool lozen. Dit wordt gemeten op een tiendaags gemiddelde. Op 4 april en 2 mei werden het aantal kilo’s sulfaat overschreden, waardoor het tiendaags gemiddelde opliep naar 4107 en 4214 kilo.

De omgevingsdienst heeft FrieslandCampina een waarschuwingsbrief gestuurd om een eind te maken aan de overschrijdingen. Het bedrijf zelf laat weten dat het om een incident gaat en heeft twee expert-teams met urgentie aan het werk gezet om de oorzaak te achterhalen en maatregelen te treffen om herhaling te voorkomen. De omgevingsdienst laat weten dat er vaker normoverschrijdingen plaatsvonden bij FrieslandCampina. Zo overschreed het bedrijf de norm voor Chemisch Zuurstofverbruik in april 2021.

Bron: Pointer

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Jan Derck van Karnebeek nieuwe CEO FrieslandCampina

Jan Derck van Karnebeek nieuwe CEO FrieslandCampina

Jan Derck van Karnebeek wordt de nieuwe CEO van Koninklijke FrieslandCampina N.V. Dat maakt de zuivelcoöperatie vandaag, 17 maart, bekend. Zijn benoeming gaat 1 juni 2023 in. Hij volgt Hein Schumacher op die FrieslandCampina 1 mei verlaat voor de functie CEO bij Unilever.

2022 was solide en dynamisch jaar voor FrieslandCampina

2022 was solide en dynamisch jaar voor FrieslandCampina

FrieslandCampina publiceerde 21 februari de jaarresultaten van 2022. De zuivelproducent zag de omzet stijgen met 22,4 procent naar 14,1 miljard euro en spreekt van een solide en dynamisch jaar.

FrieslandCampina wil boterproductie Den Bosch onderbrengen in Lochem

FrieslandCampina wil boterproductie Den Bosch onderbrengen in Lochem

Om hun boterproductienetwerk in Nederland te optimaliseren en verduurzamen, wil FrieslandCampina alle productie van boter onderbrengen in Lochem. Als gevolg hiervan wordt de productlocatie in ’s-Hertogenbosch op termijn gesloten en de productlocatie in Lochem uitgebreid.