FrieslandCampina in Veghel overschrijdt sulfaatnorm

FrieslandCampina wikipedia

De productielocatie van FrieslandCampina in Veghel heeft bij het lozen van afvalwater de sulfaatnorm overschreden. Dat blijkt uit onderzoek van Pointer.

De zuivelfabriek van FrieslandCampina mag dagelijks maximaal 3900 kilo van het mineraal sulfaat in het riool lozen. Dit wordt gemeten op een tiendaags gemiddelde. Op 4 april en 2 mei werden het aantal kilo’s sulfaat overschreden, waardoor het tiendaags gemiddelde opliep naar 4107 en 4214 kilo.

De omgevingsdienst heeft FrieslandCampina een waarschuwingsbrief gestuurd om een eind te maken aan de overschrijdingen. Het bedrijf zelf laat weten dat het om een incident gaat en heeft twee expert-teams met urgentie aan het werk gezet om de oorzaak te achterhalen en maatregelen te treffen om herhaling te voorkomen. De omgevingsdienst laat weten dat er vaker normoverschrijdingen plaatsvonden bij FrieslandCampina. Zo overschreed het bedrijf de norm voor Chemisch Zuurstofverbruik in april 2021.

Bron: Pointer

Lees ook
Omzet en winst FrieslandCampina verbeteren in eerste halfjaar 2022

Omzet en winst FrieslandCampina verbeteren in eerste halfjaar 2022

De omzet en winst van FrieslandCampina zijn in het eerste halfjaar van 2022 verbetert, meldt het bedrijf in een halfjaarbericht. De netto-omzet steeg met 19,4 procent naar 6,6 miljard euro. In de eerste helft van 2021 was dat 5,5 miljard euro.

Melkprijs stijgt naar recordhoogte

Melkprijs stijgt naar recordhoogte

De prijs die boeren voor melk krijgen ligt bijna twee keer zo hoog als een jaar geleden. FrieslandCampina hanteert in juli een garantieprijs van 60 cent per liter. Nooit eerder betaalde het bedrijf zoveel voor een liter melk.

Samenwerking FrieslandCampina en De Nieuwe Melkboer

Samenwerking FrieslandCampina en De Nieuwe Melkboer

FrieslandCampina en De Nieuwe Melkboer gaan samenwerken. Gezamenlijk gaan de bedrijven verder met het ontwikkelen van een lokale keten voor plantaardige zuivelalternatieven met een goed verdienmodel voor de boer.