FrieslandCampina schrapt misschien 150 banen in Nederland

Friesland Campina

FrieslandCampina schrapt de komende jaren mogelijk 150 arbeidsplaatsen in Nederland. Dat meldt het FD. Het bedrijf heeft werknemers en ondernemingsraad hierover geïnformeerd. In een intern schrijven staat ook dat FrieslandCampina nieuwe reorganisaties in Nederland of in andere landen niet uitsluit.

Een woordvoerder verklaarde tegen het FD dat er vooral kantoorfuncties op het hoofdkantoor in Amersfoort verdwijnen. In regionale media staan ook berichten over het verdwijnen van banen in Meppel en Bedum. De ontslagen in Drenthe en Groningen komen boven op een in 2015 aangekondigde reorganisatie.

Met deze reorganisatie verdwijnen er in noord Nederland ongeveer 350 arbeidsplaatsen op de productielocaties Leeuwarden en Beilen. Deze reorganisatie is nog niet afgerond. Daarnaast maakte FrieslandCampina in november bekend dat ze 231 arbeidsplaatsen gaan schrappen in Duitsland.

In augustus 2017 kondigde FrieslandCampina aan dat het bedrijf wereldwijd voortaan vier divisies wil in plaats van vijf. Ook de raad van bestuur ging van zes naar twee personen. De nieuwe CEO is de financiële topman Hein Schumacher. Alle veranderingen moeten volgens het FD zorgen voor "een grotere focus op innovatie, en een slagvaardiger en efficiënter concern dat beter en sneller kan inspelen op nieuwe marktontwikkelingen en daardoor ook winstgevender wordt".

Lees ook
Kilometers dode vissen door overstroming bij FrieslandCampina

Kilometers dode vissen door overstroming bij FrieslandCampina

Door een ongeluk bij FrieslandCampina in Bedum (Groningen), waarbij 45.000 liter wei het kanaal Boterdiep instroomde, is massale vissterfte ontstaan.

Koppert Cress reorganiseert: locatie sluit en 19 banen weg

Koppert Cress reorganiseert: locatie sluit en 19 banen weg

Teeltbedrijf Koppert Cress ondergaat een invasieve reorganisatie. De productielocatie in Maasdijk is verkocht aan Frestia en 19 werknemers verliezen hun baan.

Nieuwe CFO bij FrieslandCampina

Nieuwe CFO bij FrieslandCampina

Vanaf 1 mei 2021 betreedt Hans Janssen de positie van Chief Financial Officer bij FrieslandCampina. Janssen neemt het stokje over van Jaska de Bakker.