Fusie Banketgroep en het Franse Poult

27 juni 2016

De Banketgroep uit Tilburg en de Franse koekfabrikant Poult gaan fuseren. De fusie wordt tot stand gebracht door de Franse investeringsmaatschappij Qualium Investissement. Door de fusie ontstaat de grootste producent van koek en banket voor private label in Europa.

De nieuw gevormde Poult en Banketgroep combinatie beschikt over elf fabrieken voor de productie van 100.000 ton koek en banket per jaar. De groep genereert een omzet van 300 miljoen euro en biedt werk aan 1200 mensen.

Banketgroep is de Europese marktleider in stroopwafels en verse eierwafels met een marktaandeel van 50 procent. De Banketgroep heeft zes productielocaties en biedt werk aan 400 mensen. Banketgroep heeft een jaaromzet van 120 miljoen euro.

Poult

De omzet van Poult is met 180 miljoen euro anderhalf keer zo groot. De onderneming heeft 800 mensen in dienst en heeft vijf productievestigingen. Poult is opgericht in 1883 en gevestigd in Toulouse. Poult is met een marktaandeel van 20 procent de op één na grootste Franse koekfabrikant. Poult is bovendien de grootste producent van private label koek en banket in Frankrijk met een marktaandeel van 35 procent. Het brede productfolio van Poult bestaat uit koekjes, ontbijtbiscuits, taartjes en chocosticks. 

Eigen bedrijfsculturen

Volgens het persbericht van Qualium Investissement zal worden voortgebouwd op de eigen bedrijfsculturen en lokale activiteiten die ten grondslag liggen aan het succes van beide ondernemingen. De combinatie van beide bedrijven levert cross-sell synergie vanwege de sterke commerciële posities en het uitgebreide portfolio van innovatieve producten, aldus de investeringsmaatschappij.

"De fusie tussen Poult en Banketgroep zal onze groei versnellen en onze internationale ontwikkeling, met name in de Zuid-Europese landen, versterken. Het past naadloos in onze Europese groeiambitie", zegt Banketgroep CEO Kees Krikke.

Guillaume Peroz, directeur van Qualium Investissement, geeft aan dat de fusie de eerste stap is in het bouwen van een Europese marktleider in de private label koek- en banketsector. "Deze zal zich richten op acquisities in West-Europa."

Lees ook:

Borgesius neemt Bakkersland over (7 njuni 2016)

Altijd op de hoogte blijven?