Fusie Van Geloven en Royaan opnieuw mislukt

Van Geloven, bekend van snackmerk Mora, gaat voorlopig niet fuseren met concurrent Royaan (Kwekkeboom en Van Dobben). Gesprekken zouden dit jaar voor de tweede keer zijn vastgelopen. Ook in 2012 ging een fusie niet door, toen vanwege mededinging.

Personele strubbelingen bij de bedrijven van de familie Fentener van Vlissingen (het familiebedrijf achter Royaan-moederbedrijf NPM Capital) zouden dit keer de voornaamste reden voor het mislukken zijn. Dat meldt De Telegraaf.

Voorwaarden

Royaan en Van Geloven wilden in 2012 ook al fuseren, maar toen kon dat niet doorgaan omdat de mededingingsautoriteit vreesde voor een monopoliepositie op de snackmarkt.

Wel gaf de toezichthouder toen voorwaarden aan waaronder de fusie alsnog mocht plaatsvinden. De 2 konden het toen niet echter eens worden over de voorwaarden. Zo zou Royaan onder meer retailmerk Van Dobben hebben moeten afstoten.

Teruggefloten

Volgens De Telegraaf onderhandelden Royaan en Van Geloven in het diepste geheim verder over een hernieuwd samengaan. Nu blijken betrokken managers van Royaan op het laatste moment te zijn teruggefloten.

In oktober werd bekend dat Lion Capital (het moederbedrijf van Van Geloven) snackbedrijven benaderde om hun interesse in een overname te polsen.

Het zou daarbij - naast Royaan - gaan om Egeria (van Beckers snacks) en enkele buitenlandse partijen.

Lees ook:

     
Meer over
Lees ook
Brits onderzoek laat effect waarschuwingslabels op snackproducten zien

Brits onderzoek laat effect waarschuwingslabels op snackproducten zien

Een Britse onderzoeksgroep onderzocht het effect van waarschuwingslabels op snackproducten. Zij vergeleken het nut van een combinatie van tekst, afbeelding en calorie-informatie op de verpakking. De onderzoekers namen inspiratie uit onderzoek naar de verpakkingen van tabaksproducten, waarvan bewezen is dat expliciete afbeeldingen ervoor zorgen dat mensen...

Zwanenberg en Struik gaan fuseren

Zwanenberg en Struik gaan fuseren

Zwanenberg Food Group (ZFG) en Struik Foods Europe gaan fuseren en vormen één breed voedingsmiddelenconcern. Dat besloten de aandeelhouders van beide organisaties op 16 maart. De vakbonden zijn geïnformeerd en beide Ondernemingsraden hebben positief geadviseerd. Ook heeft de Autoriteit Consument en Markt ingestemd met de voorgenomen transactie.

Zwanenberg en Struik in gesprek over fusie

Zwanenberg en Struik in gesprek over fusie

Vleesproducent Zwanenberg Food Group en soepen- en sauzenproducent Struik Foods voeren fusiegesprekken. Dat meldt de Telegraaf. Zwanenberg heeft via hun pr-bureau bevestigd dat er aftastende gesprekken hebben plaatsgevonden. De familie Van der Laan, eigenaar van Zwanenberg, zou de gesprekken hebben gevoerd met de familie Van Drie. Zwanenberg is de...