Garden Gourmet biedt ruim aanbod van vleesvervangers

Garden Gourmet

Garden Gourmet, voorheen bekend als Tivall, is volledig vernieuwd. Het bedrijf wil inspringen op de toenemende vraag naar vleesvervangers. Daarom komt Garden Gourmet met een uitgebreid assortiment.

Clean label ambitie

Garden Gourmet heeft al meer dan 30 jaar ervaring met duurzame vegetarische voeding. Het merk is sinds 2016 onderdeel van Nestlé. Garden Gourmet wil bijdragen aan minder vleesconsumptie in Nederland. Ook werkt Garden Gourmet voortdurend aan het verlagen van haar milieubelasting. Sinds 2017 draait de productie op enkel groene energie, ook zijn de verpakkingen 100 procent recyclebaar en de materialen FSC-gecertificeerd.

“Dagelijks werken wij hard om ervoor te zorgen dat we voor het einde van 2018 een portfolio hebben die vrij is van kunstmatige toevoegingen. Het is onze ambitie om een merk te zijn met een 100 procent transparant label in de vleesvervangersindustrie”, aldus Edwin Bark, Managing Director Garden Gourmet Europe. Inmiddels heeft een groot deel van het assortiment een clean label. Dit is te herkennen aan de sticker Made from ingredients you know.

Assortiment vleesvervangers

Om een verandering in de dagelijkse eetpatronen van consumenten mogelijk te maken, biedt Garden Gourmet een ruim aanbod van vegetarische en veganistische vleesvervangers en mezzes. Vanaf oktober hebben de verpakkingen verschillende kleuren om de keuze in het schap zo makkelijk mogelijk te maken. Het assortiment van Garden Gourmet bestaat uit vier categorieën:

  • Daily Favorites (rood) – favoriete herkenbare vleesvervangende producten, zoals vegetarische Burgers, Gehaktballen, Worstjes en de veganistische Hamburger. Een bron van proteïne en gemakkelijk te bereiden.
  • Veggie Creations (groen) – verrassende creaties met een basis van groenten, gecombineerd met peulvruchten of granen. Bijvoorbeeld de Quinoa-Boerenkool Burger en de veganistische Linzenburger met wortel.
  • Chef’s Ingredients (paars) – vegetarische basis ingrediënten geïnspireerd op de lokale en internationale keuken zoals Gegrilde Stukjes, Shoarma en veganistisch Gehakt. Ideaal om je eigen vegetarische gerechten te maken.
  • Mezze Selection (blauw) – een authentiek Mediteraans assortiment met diverse soorten veganistische falafels en hummus met een twist: zoals Rode Biet Falafel, Falafel Spinazie of Hummus Pikant. Vol kruiden en smaak.

Lees ook:

   
Lees ook
Internationale vleessector komt samen bij IFFA 2022

Internationale vleessector komt samen bij IFFA 2022

Messe Frankfurt staat van 14 tot en met 19 mei is het teken van IFFA 2022. Op deze toonaangevende internationale vakbeurs voor de vleesindustrie komen iedere drie jaar slagers, toeleveranciers en mensen uit de voedingsindustrie bijeen.

Onderzoekers WUR bootsen dierlijk vet na met 3D-geprinte proteïnepasta

Onderzoekers WUR bootsen dierlijk vet na met 3D-geprinte proteïnepasta

Onderzoekers van Wageningen University & Research kunnen met een 3D-geprinte pasta de structuur van reuzel nabootsen. De pasta bestaat uit plantaardige olie en erwtenproteïne. Als volgende stap willen de onderzoekers de smaak perfectioneren, om deze geschikt te maken als basis voor vleesvervangers.

Tweede plaats KVK Innovatie Top 100 voor Schouten Europe

Tweede plaats KVK Innovatie Top 100 voor Schouten Europe

Schouten Europe behaalde met de plantaardige tonijn de tweede plaats in de KVK Innovatie Top 100. De Brabantse producent en ontwikkelaar van vlees- en visvervangers moest alleen Grown.bio dat een duurzaam alternatief voor piepschuim produceert voor zich laten.