De Zwitserse geur- en smaakstoffenproducent Givaudan verkoopt een deel van zijn Nederlandse kaasactiviteiten aan het Vlaams-Nederlandse bedrijf St. Paul. Daarmee komt de productie van bewerkte en geraspte kaas die Givaudan in 2017 verkreeg weer terug in Nederlandse handen.

Givaudan kreeg de kaasactiviteiten in handen bij de overname van Vika BV in 2017, toen een Nederlandse onderneming. Het Zwitserse bedrijf was vooral geïnteresseerd in de ingrediëntenactiviteiten van Vika, maar de kaasproductie is desondanks goed voor een omzet van 12,7 miljoen euro. De activiteiten rondom kaaspoeder en bouillon als ingrediënten voor de voedingsmiddelenindustrie, ook onderdeel van Vika, blijven in handen van Givaudan.

St. Paul

St. Paul is een Vlaams-Nederlands familiebedrijf met faciliteiten in het Vlaamse Lokeren en het Zeeuwse St Jansteen. Het bedrijf richt zich op de productie van kaasproducten voor de voedingsmiddelenindustrie en heeft een jaaromzet van zo’n 50 miljoen euro.

Altijd op de hoogte blijven?