Gouden Tavola bekroont beste innovaties in voeding

Tavola 2018

Tavola, de tweejaarlijkse vakbeurs voor fijne en verse voeding, vindt plaats van 11-13 maart. Bij deze vakbeurs hoort de wedstrijd de Gouden Tavola voor de beste innovaties in voeding. De awards worden op 20 februari uitgereikt.

De wedstrijd Gouden Tavola

De wedstrijd verloopt in twee fases. In de eerste fase beoordeelden minimaal drie aankopers per productgroep en per distributiekanaal het aspect innovatie op basis van een argumentatie en een productstaal.  Na de eerste screening van een 100-tal producten, gingen zo'n vijftig producten door naar de volgende ronde.

Op 8 en 9 februari beoordeelde een jury van veertien man de producten. Naast innovatie, speelden ook criteria als smaak, verpakking, marketing, milieuvriendelijkheid en duurzaamheid hierbij een rol. De jury bestond uit aankopers, verantwoordelijken uit de gastronomie, reclamewereld, product- en merkontwikkeling, en leden van de vakpers.

De jury bepaalde in vier rubrieken de winnaar van de Gouden Tavola en twee genomineerden. De rubrieken waren:

  • Gouden Tavola Retail (producten voor zelfbediening)
  • Gouden Tavola Traiteur (producten voor traditionele bediening)
  • Gouden Tavola Delicatessen (producten voor delicatessenzaken / speciaalzaken)
  • Gouden Tavola Foodservice (producten voor cateringorganisaties)
 
Lees ook
De hoogmis voor automatisering en Industrie 4.0:  INDUMATION.BE2022 in Kortrijk Xpo (België)

De hoogmis voor automatisering en Industrie 4.0: INDUMATION.BE2022 in Kortrijk Xpo (België)

Alle ogen zijn gericht op 18 tot 20 mei, want voor het eerst in 3 jaar komt de Benelux industrie terug samen op de hoogmis voor automatisering en Industrie 4.0, Indumation.be 2022 te Kortrijk Xpo, België. De beursvloer van Indumation.be 2022 (26.000 m²) staat vol met zowel de grootste industriële technologieproviders als de nieuwste techstartups,...

Transitie naar gezonder en duurzamer voedselaanbod noodzakelijk

Transitie naar gezonder en duurzamer voedselaanbod noodzakelijk

De voedingsindustrie moet veranderen en met een duurzamer en gezonder aanbod komen. Daarvoor pleit keynote speaker Jaap Seidell tijdens zijn lezing op de tweede dag van Food Technology. “We hebben ons kapot geïnnoveerd aan producten voor kinderen, maar het zijn allemaal producten die ze eigenlijk niet zouden moeten eten.”

Inspirerende lezingen tijdens Food Technology dag 1

Inspirerende lezingen tijdens Food Technology dag 1

De eerste dag van Food Technology zit er op. Het was een dag vol inspirerende lezingen, een druk bezochte beurs en ontmoetingen. Een greep uit de lezingen en presentaties tijdens de eerste dag van Food Technology.