Gouden Tavola bekroont beste innovaties in voeding

Tavola 2018

Tavola, de tweejaarlijkse vakbeurs voor fijne en verse voeding, vindt plaats van 11-13 maart. Bij deze vakbeurs hoort de wedstrijd de Gouden Tavola voor de beste innovaties in voeding. De awards worden op 20 februari uitgereikt.

De wedstrijd Gouden Tavola

De wedstrijd verloopt in twee fases. In de eerste fase beoordeelden minimaal drie aankopers per productgroep en per distributiekanaal het aspect innovatie op basis van een argumentatie en een productstaal.  Na de eerste screening van een 100-tal producten, gingen zo'n vijftig producten door naar de volgende ronde.

Op 8 en 9 februari beoordeelde een jury van veertien man de producten. Naast innovatie, speelden ook criteria als smaak, verpakking, marketing, milieuvriendelijkheid en duurzaamheid hierbij een rol. De jury bestond uit aankopers, verantwoordelijken uit de gastronomie, reclamewereld, product- en merkontwikkeling, en leden van de vakpers.

De jury bepaalde in vier rubrieken de winnaar van de Gouden Tavola en twee genomineerden. De rubrieken waren:

  • Gouden Tavola Retail (producten voor zelfbediening)
  • Gouden Tavola Traiteur (producten voor traditionele bediening)
  • Gouden Tavola Delicatessen (producten voor delicatessenzaken / speciaalzaken)
  • Gouden Tavola Foodservice (producten voor cateringorganisaties)
 

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Samenwerking KNCV en Alea rond beurzen voor lab- en (bio)procestechnologie

Samenwerking KNCV en Alea rond beurzen voor lab- en (bio)procestechnologie

KNCV, de Koninklijke Nederlandse beroepsvereniging voor de chemie en life sciences en Alea Publishers, uitgever van onder ander EVMI en AutomationNL, gaan vanaf 2023 intensief samenwerken rond beurzen en evenementen in het domein laboratorium- en (bio)procestechnologie.

Minder inflatie, maar voedingsprijzen blijven hoog

Minder inflatie, maar voedingsprijzen blijven hoog

In november daalde de inflatie naar 11,2 procent. Maar in vergelijking met vorig jaar betalen consumenten nog altijd veel meer voor hun eten en drinken. Dat blijkt uit een analyse over de maand november van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Vakbeurs Free From Functional & Health Ingredients in Amsterdam op 22 en 23 november

Vakbeurs Free From Functional & Health Ingredients in Amsterdam op 22 en 23 november

Op 22 en 23 november a.s. vindt de tiende Europese editie plaats van Free From Functional & Health Ingredients, foodvakbeurs voor Retail en Food Service professionals. De beurs heeft dit jaar meer dan driehonderd exposanten met gezonde lifestyleproducten, private label en ingrediënten-oplossingen. Ook zijn er drie congresprogramma’s, ruim zestig internationale...