Gouden Tavola bekroont beste innovaties in voeding

Tavola 2018

Tavola, de tweejaarlijkse vakbeurs voor fijne en verse voeding, vindt plaats van 11-13 maart. Bij deze vakbeurs hoort de wedstrijd de Gouden Tavola voor de beste innovaties in voeding. De awards worden op 20 februari uitgereikt.

De wedstrijd Gouden Tavola

De wedstrijd verloopt in twee fases. In de eerste fase beoordeelden minimaal drie aankopers per productgroep en per distributiekanaal het aspect innovatie op basis van een argumentatie en een productstaal.  Na de eerste screening van een 100-tal producten, gingen zo'n vijftig producten door naar de volgende ronde.

Op 8 en 9 februari beoordeelde een jury van veertien man de producten. Naast innovatie, speelden ook criteria als smaak, verpakking, marketing, milieuvriendelijkheid en duurzaamheid hierbij een rol. De jury bestond uit aankopers, verantwoordelijken uit de gastronomie, reclamewereld, product- en merkontwikkeling, en leden van de vakpers.

De jury bepaalde in vier rubrieken de winnaar van de Gouden Tavola en twee genomineerden. De rubrieken waren:

  • Gouden Tavola Retail (producten voor zelfbediening)
  • Gouden Tavola Traiteur (producten voor traditionele bediening)
  • Gouden Tavola Delicatessen (producten voor delicatessenzaken / speciaalzaken)
  • Gouden Tavola Foodservice (producten voor cateringorganisaties)
 
Lees ook
Koepelorganisatie Detailhandel Nederland stopt

Koepelorganisatie Detailhandel Nederland stopt

Vanaf 31 december 2020 stopt Detailhandel Nederland. Afgelopen week bekrachtigde de Algemene Ledenvergadering het besluit van het bestuur om de activiteiten van de koepelorganisatie per 31 december 2020 te beëindigen en de organisatie te ontbinden.

World of private label beurs afgelast

World of private label beurs afgelast

Organisator PLMA gelaste de World of Private Label beurs af. Het bedrijf geeft aan binnenkort details over een virtuele beurs bekend te maken.

SIAL Parijs verplaatst naar oktober 2022

SIAL Parijs verplaatst naar oktober 2022

Beeld: SIAL SIAL Parijs verplaatst naar oktober 2022 De organisatie van SIAL laat weten dat ze de levensmiddelenbeurs twee jaar uitstellen. Het bedrijf had vanwege de coronapandemie verschillende maatregelen genomen om de beurs komende oktober door te kunnen laten gaan. In overleg met verschillende betrokkenen is nu toch besloten om de beurs uit te...