Gouden Tavola's naar Belberry Préserves, BelOrta, Kaasboerderij ‘t Groendal en Lambert J.L. ETS
De Gouden Tavola's zijn op 20 februari uitgereikt. Deze prijs gaat naar de beste innovaties in voeding. De wedstrijd wordt georganiseerd naar aanleiding van de vakbeurs Tavola. Deze tweejaarlijkse beurs voor fijne en verse voeding vindt plaats van 11 tot en met 13 maart in Kortrijk, België.
In totaal reikte de vakjury dertien laureaten uit in de categorieën retail, traiteur, delicatessen en foodservice. Er waren vier gouden Tavola's en negen genomineerden. De bedrijven Belberry Préserves, BelOrta, Kaasboerderij ‘t Groendal en Lambert J.L. ETS mochten een Gouden Tavola mee naar huis nemen. Alle winnende en genomineerde producten zijn te zien op de beurs.
De uitslag
Categorie Retail
- Winnaar Gouden Tavola Retail 2018 – Socca Chips van Lambert J.L. ETS. Socca Chips zijn gebaseerd op het mediterraanse gerecht Socca en heeft een basis van kikkererwtenbloem
- 1e nominatie Gouden Tavola Retail 2018 – Vegan Groentenbroodjes Vegan roggedesem broodjes met min 35 procent groenten, klaar om te toasten.
- 2e nominatie Gouden Tavola Retail 2018 (ex-aequo) – Wood’n Wrap Een wrap van malse kip en groenten voor op de barbecue.
- 2e nominatie Gouden Tavola Retail 2018 (ex-aequo) – Barbecue Hello Fish Speciale vis voor op de barbecue
Categorie Delicatesse
- Winnaar Gouden Tavola Delicatessen 2018 – Barista van Kaasboerderij ‘t Groendal Deze kaas is een samenwerking tussen Kaasboerderij 't Groendal en Koffiebranderij Viva Sara. In plaats van assen wordt voor de kaas gemalen koffie gebruikt waardoor de kaas een koffiearoma krijgt.
- 1enominatie Gouden Tavola Delicatessen 2018 – Salt of Hearts van Camellia S Een natuurlijke smaak-versterker met slechts 15% zout.
- 2e nominatie Gouden Tavola Delicatessen 2018 – KUU Tube van Kuu Tube met artisanale gelei om een gerecht mee te pimpen.
Categorie foodservice
- Winnaar Gouden Tavola Foodservice 2018 – Belberry Terrines Gourmandes van Belberry Préserves Bereidingen op basis van fruit, ui, wijn of graanmosterd, die makkelijk kunnen worden verdeeld in blokjes, schijfjes en dergelijke en worden gebruikt voor de afwerking van een gerecht.
- 1e nominatie Gouden Tavola Foodservice 2018 – Mini Croques van Ovi Mini Croque monsieurs in drie smaken.
- 2e nominatie Gouden Tavola Foodservice 2018 – Bloemkoolrijst natuur van Greenyard Frozen Belgium Vriesverse bloemkoolrijst is een gezond alternatief voor rijst.
Categorie Traiteur
- Winnaar Gouden Tavola Traiteur 2018 – Friseline van BelOrta Nieuwe slasoort ontstaan uit kruisingen van andijvie en met een langere houdbaarheid
- 1e nominatie Gouden Tavola Traiteur 2018 – Filet Salami van Guy Troch Import Innoverend product uit de provincie van Cremona (Italië), waarbij een gedroogde varkensfilet verwerkt en centraal gepositioneerd wordt in een salami.
- 2e nominatie Gouden Tavola Traiteur 2018 – Cornquet van Cornquet Cornquet is een kroket gemaakt op basis van maïs en biedt een alternatief voor aardappelproducten, pasta en rijst.
Altijd op de hoogte blijven?
Meer over
Lees ook
Kennisprogramma tijdens Packaging Innovations 2023
De vakbeurs Packaging Innovationbiedt naast een beursvloer ook een kennisprogramma. Regelgeving, minimalisatie- en optimalisatie van verpakkingen en diverse innovaties hierin voeren hierbij de boventoon.
CBS: mkb berekent kostenstijgingen door aan klant
Veel ondernemers in het mkb kunnen niet anders dan de stijgende kosten voor onder andere energie en grondstoffen doorbereken aan de klant.
Aandacht voor verpakkingsinnovaties Gouden Noot tijdens Empack 2023
Verpakkingsbeurs Empack zet tijdens de twintigste editie op 5 en 6 april 2023 de innovaties van de winnaars van de Gouden Noot in de schijnwerpers. Het is het debuut van de Gouden Noot op Empack.