Grolsch 'plopt' op 400-jarig bestaan

12 mei 2015

Grolsch heeft maandag bij de brouwerij in Enschede het 400-jarig bestaan officieel gevierd met een massaal 'plopmoment'. Om exact 16.15 uur – refererend naar de datum en het jaartal waarin Grolsch opgericht is –  openden circa 1000 Grolsch-fans met een plop de bekende beugelfles.

Algemeen directeur van Koninklijke Grolsch Andrei Haret, de huidige meesterbrouwer Wim Vermeulen  en host Patrick Lodiers proosten samen met drie karakters uit het verleden van Grolsch op 400 jaar vakmanschap en karakter.

"Deze personages uit het verleden (Peter Kuijper, Theo de Groen en Gerard Brummer) spelen een cruciale rol in de geschiedenis van Grolsch. Met hun gedurfde beslissingen – en het karakter en vakmanschap dat hiervoor nodig was – hebben zij sinds de oprichting in 1615 een grote bijdrage geleverd aan het succes van Grolsch. De 400-jaar oude tradities van Grolsch zijn gevormd door de overtuiging dat mensen, hun passies en hun karakters het verschil maken", aldus de brouwer.

Speciale Grolsch-variant

Grolsch bood alle aanwezige gasten een speciale variant van Grolsch Premium Pilsner aan, direct uit de tank. Dit vers gebrouwen pils – dat uitsluitend geschonken wordt tijdens de feestelijke bijeenkomst ter ere van het 400-jarig bestaan – kenmerkt zich door een volle pilssmaak.

Wim Vermeulen, meesterbrouwer bij Grolsch: “Als brouwers proeven we vaak en graag ons bier. Er gaat niets de deur uit voordat het geproefd en goedgekeurd is. De eerste keer dat we proeven is na de vergisting, als het bier klaar is om te filtreren en af te vullen. Het bier is dan kraakvers en vanwege zijn volle pilssmaak bijzonder lekker. Vandaag, en alléén vandaag, kunnen de aanwezige gasten deze bijzondere variant van ons Grolsch Premium Pilsner proeven.”

Video van het plopmoment

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven?