Grootste eiwitfabriek ter wereld komt in Sas van Gent

Enough eiwitfabriek

Enough bouwt in Sas van Gent, op de grens met België, de grootste eiwitfabriek ter wereld.

De bouw van de grootste niet-dierlijke eiwitkwekerij in de Zeeuwse plaats ging vorige week van start. Vanaf volgend jaar moet de fabriek jaarlijks 10.000 ton gefermenteerde eiwitten gaan produceren, met een mogelijkheid om de capaciteit op termijn uit te breiden tot 50.000 ton per jaar.

De eiwitten van Enough zijn gebaseerd op de Abunda mycoproteïne. Dit eiwit ontstaat door schimmels te fermenteren. Dat doet Enough met behulp van hernieuwbare grondstoffen. De Abunda mycoproteïne is te gebruiken bij de productie van vleesvervangers.

Thema's
Lees ook
Voedseltechnologiebedrijf ENOUGH start met productie niet-dierlijke eiwitten in Zeeuwse eiwitfabriek

Voedseltechnologiebedrijf ENOUGH start met productie niet-dierlijke eiwitten in Zeeuwse eiwitfabriek

ENOUGH opent vanaf oktober een productiefaciliteit in het Zeeuwse Sas van Gent waarmee extra capaciteit toe wordt gevoegd aan de eiwitmarkt. De fabriek produceert binnenkort duurzame niet-dierlijke eiwitbronnen. Met deze opschaling maakt het bedrijf een belangrijke stap in het proces van eiwittransitie.

HAS green academy organiseert Workshop Plantaardige eiwitten

HAS green academy organiseert Workshop Plantaardige eiwitten

HAS green academy organiseert op donderdag 24 november 2022 voor de eerste keer de workshop Plantaardige eiwitten. Aanleiding hiervoor is de stijgende vraag vanuit zowel de voedingsmiddelenindustrie als de consument naar producten met plantaardige eiwitten.

NIZO ontwikkelt extractiemethode voor rubisco-eiwit

NIZO ontwikkelt extractiemethode voor rubisco-eiwit

Experts van food research-bedrijf NIZO hebben een methode ontwikkeld om rubisco-eiwit uit planten te extraheren. Rubisco is het meest voorkomende eiwit ter wereld en is in elke groene plant aanwezig. Het eiwit kan gebruikt worden als ingrediënt voor de voedselmarkt.