Grootste eiwitfabriek ter wereld komt in Sas van Gent

Enough eiwitfabriek

Enough bouwt in Sas van Gent, op de grens met België, de grootste eiwitfabriek ter wereld.

De bouw van de grootste niet-dierlijke eiwitkwekerij in de Zeeuwse plaats ging vorige week van start. Vanaf volgend jaar moet de fabriek jaarlijks 10.000 ton gefermenteerde eiwitten gaan produceren, met een mogelijkheid om de capaciteit op termijn uit te breiden tot 50.000 ton per jaar.

De eiwitten van Enough zijn gebaseerd op de Abunda mycoproteïne. Dit eiwit ontstaat door schimmels te fermenteren. Dat doet Enough met behulp van hernieuwbare grondstoffen. De Abunda mycoproteïne is te gebruiken bij de productie van vleesvervangers.

Thema's
Lees ook
Smilde Bakery opent vernieuwde fabriek in Edam

Smilde Bakery opent vernieuwde fabriek in Edam

Op vrijdag 20 mei opende de nieuwbouw van Smilde Bakery in Edam. Smilde Bakery, onderdeel van familiebedrijf Royal Smilde, produceert vooral halffabricaten van bladerdeeg zoals roomhoorns en taartbodems voor bakkers en supermarkten.

Optimisme Duitse vleessector bij aanvang IFFA 2022

Optimisme Duitse vleessector bij aanvang IFFA 2022

In Frankfurt startte 14 mei IFFA, de internationale vakbeurs voor de vleesindustrie. Tot en met 19 mei staat Messe Frankfurt in het teken van de laatste innovaties op het gebied van vlees en alternatieve eiwitten. De Duitse vleessector is bij aanvang van de beurs positief gestemd.

Sportsupplementen

Sportsupplementen

Eiwitten gemaakt van insecten zijn een duurzaam alternatief voor dierlijke eiwitten, weet student Levi Fortuin (23). Inmiddels maakt hij sportsupplementen van buffalowormen. ‘Ik hoop dat insecten straks vast onderdeel zijn van onze voeding’.