Grootste eiwitfabriek ter wereld komt in Sas van Gent

Enough eiwitfabriek

Enough bouwt in Sas van Gent, op de grens met België, de grootste eiwitfabriek ter wereld.

De bouw van de grootste niet-dierlijke eiwitkwekerij in de Zeeuwse plaats ging vorige week van start. Vanaf volgend jaar moet de fabriek jaarlijks 10.000 ton gefermenteerde eiwitten gaan produceren, met een mogelijkheid om de capaciteit op termijn uit te breiden tot 50.000 ton per jaar.

De eiwitten van Enough zijn gebaseerd op de Abunda mycoproteïne. Dit eiwit ontstaat door schimmels te fermenteren. Dat doet Enough met behulp van hernieuwbare grondstoffen. De Abunda mycoproteïne is te gebruiken bij de productie van vleesvervangers.

Thema's
Lees ook
Racen en flipperen in een ijsfabriek

Racen en flipperen in een ijsfabriek

Maar dan wel in samenwerking Bij het automatiseren van productielijnen voor consumptie-ijs komen bijzondere uitdagingen om de hoek. Bij Holiday Ice mochten we binnen kijken en met onze neus op de lijnen staan. “We zijn hier altijd bezig met vernieuwing, zowel van ons assortiment als van onze productieprocessen”, vertelt Bart Hakbijl, Director...

Plant the Future-diner over de eiwittransitie

Plant the Future-diner over de eiwittransitie

Er is een daadkrachtig politiek beleid nodig om de transitie naar een meer plantaardig voedingspatroon ‘het nieuwe normaal’ te maken. Dat werd duidelijk tijdens het eerste Plant the Future-diner dat op 14 oktober werd georganiseerd door de Transitiecoalitie Voedsel in Den Haag.

Is jouw faciliteit klaar voor de eiwittransitie?

Is jouw faciliteit klaar voor de eiwittransitie?

Innovatieplatform Foodvalley NL introduceert de Facility Switch Quickscan, een vragenlijst voor voedselproducenten om na te gaan of hun faciliteit in potentie geschikt is voor een switch naar meer eiwitrijke en/of plantaardige producten.