Heineken neemt drankbedrijven Zuid Afrika en Namibië over

heineken-bier-flesjes

Heineken neemt de drankenbedrijven Distell en NBL in Zuid Afrika en Namibië over. Op deze manier wil het bierconcern de postitie in Zuid Afrika verbeteren. Met de overname is een bedrag van 4 miljard gemoeid. Dat meldt het FD.

NBL is de grootste bierbrouwer van Namibië. Distell is een Zuid-Afrikaanse producent van cider, mixdranken, wijn en sterke drank. Schaalvergroting is een belangrijke reden voor de overname zegt Heineken-topman Dolf van den Brink in het FD. "In Zuid-Afrika zit er veel overlap tussen bier en andere dranken in de route to market: de keten van brouwerij naar groothandel en verkooppunten." Ook hoopt het bierconcern de concurrentiepositie ten op zichte van AB InBev, marktleider in Zuid Afrika te verbeteren. 

De activiteiten NBL en Distell worden ondergebracht bij Heineken South Africa.

Bron: FD

Meer over
Lees ook
CEO Heineken waarschuwt voor duurdere grondstoffen

CEO Heineken waarschuwt voor duurdere grondstoffen

Heineken presenteerde onlangs de half jaarcijfers. Deze laten een positief beeld zien: een volumeherstel van 10 procent ten opzichte van vorig jaar en een verdubbeling van de bedrijfswinst tot ruim 1,6 miljard euro. Maar CEO Dolf van den Brink tempert de verwachtingen. De stijgende grondstofprijzen baren hem zorgen.

Heineken neemt Texelse Bierbrouwerij over

Heineken neemt Texelse Bierbrouwerij over

Heineken Nederland heeft de Texelse Bierbrouwerij overgenomen. De Texelse bierbrouwer verwacht door de overname verder te kunnen groeien. Zowel de distributie als de brouwcapaciteit zal op een 'passende en duurzame wijze' geoptimaliseerd worden.

Corona veroorzaakt daling bierverkoop AB InBev en Heineken

Corona veroorzaakt daling bierverkoop AB InBev en Heineken

De coronacrisis zorgde de afgelopen maanden voor een daling van de bierverkoop van de grote brouwerijen AB InBev en Heineken. In veel landen sloot de horeca vanwege het coronavirus de deuren, wat een negatief effect had op de verkoop van bier. Dat blijkt uit de kwartaalcijfers van beide brouwerijen.