Heineken verhoogt bierprijs voor horeca met 5,8%

heineken-bier-flesjes

Per 1 augustus verhoogt Heineken de bierprijs. De horeca betaalt dan gemiddeld 5,8% meer voor de inkoop. Ook in de supermarkt stijgen de prijzen van het bier en andere dranken van Heineken.

De reden van de prijsverhoging is de oorlog in Oekraïne, die de prijsstijgingen van grondstoffen veroorzaakt. “Prijzen voor personeel, energie, grondstoffen en materialen zoals glas, vilt en installaties schieten omhoog met soms wel tientallen procenten”, zegt Pieter Vissers, horecadirecteur van Heineken Nederland in een brief. “Dit hebben we niet zelf in de hand, maar we bekijken voortdurend wat we zelf kunnen doen.”

Heineken ontkomt er hierdoor niet meer aan om de kostenstijgingen ook door te rekenen aan de ondernemer en consument. Vissers: “Veel ondernemers hebben een hoge belastingschuld vanwege de coronacrisis. Heineken zet zich in om met de overheid te overleggen om de terugbetalingstermijn van deze belastingschuld te verlengen.”

Bron: Telegraaf

 

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Goedkeuring voor overname Distell en Namibia Breweries door Heineken

Goedkeuring voor overname Distell en Namibia Breweries door Heineken

Heineken mag Distell en Namibia Breweries Limited overnemen. Het Zuid-Afrikaanse mededingingstribunaal heeft de overname goedgekeurd. Het Nederlandse brouwerijconcern wil de twee Afrikaanse brouwerijen samenvoegen met Heineken Zuid-Afrika tot het nieuwe bedrijf Newco.

ABN AMRO: Druk op bestedingen remt herstel drankenindustrie

ABN AMRO: Druk op bestedingen remt herstel drankenindustrie

De productie van de drankenindustrie ligt weer boven het niveau van 2019. Veel producenten zijn nog niet over de klap van de coronacrisis heen, terwijl er een nieuwe uitdaging voor de deur staat: dalende consumentenbestedingen. Dat meldt ABN AMRO in de Sectorprognose Food.

Horecava keert terug in 2023

Horecava keert terug in 2023

Na twee jaar afwezigheid keert Horecava weer terug. Van 9 tot en met 12 januari komt de horeca weer samen in RAI Amsterdam voor deze vakbeurs. Duurzaamheid, personeel en innovatie staan deze editie centraal.