Heineken verhoogt bierprijs voor horeca met 5,8%

heineken-bier-flesjes

Per 1 augustus verhoogt Heineken de bierprijs. De horeca betaalt dan gemiddeld 5,8% meer voor de inkoop. Ook in de supermarkt stijgen de prijzen van het bier en andere dranken van Heineken.

De reden van de prijsverhoging is de oorlog in Oekraïne, die de prijsstijgingen van grondstoffen veroorzaakt. “Prijzen voor personeel, energie, grondstoffen en materialen zoals glas, vilt en installaties schieten omhoog met soms wel tientallen procenten”, zegt Pieter Vissers, horecadirecteur van Heineken Nederland in een brief. “Dit hebben we niet zelf in de hand, maar we bekijken voortdurend wat we zelf kunnen doen.”

Heineken ontkomt er hierdoor niet meer aan om de kostenstijgingen ook door te rekenen aan de ondernemer en consument. Vissers: “Veel ondernemers hebben een hoge belastingschuld vanwege de coronacrisis. Heineken zet zich in om met de overheid te overleggen om de terugbetalingstermijn van deze belastingschuld te verlengen.”

Bron: Telegraaf

 

Lees ook
Gemiddeld vier scholen binnen 1 kilometer van elke fastfoodlocatie

Gemiddeld vier scholen binnen 1 kilometer van elke fastfoodlocatie

Er zijn gemiddeld vier scholen te vinden binnen 1 kilometer van elke fastfoodlocatie, blijkt uit een onderzoek van RetailSonar naar fastfoodlocaties in Nederland. Ook telt Amsterdam twee keer zoveel fastfoodlocaties per inwoner als Den Haag en telt Nederland ruim 1.900 fastfoodrestaurants in totaal.

1,5 miljard omzetverlies voor A-merken door prijsstijgingen

1,5 miljard omzetverlies voor A-merken door prijsstijgingen

Door prijsstijgingen kiezen consumenten steeds vaker voor goedkopere huismerken. Dit leidt tot een verlies van zo’n 1,5 miljard euro aan omzet dit jaar, blijkt uit een analyse van onderzoeksbureau GfK, uitgevoerd op verzoek van BNR.

Wereldbank verwacht hoge voedselprijzen tot eind 2024

Wereldbank verwacht hoge voedselprijzen tot eind 2024

De prijzen van basisproducten zoals energie en voedsel blijven nog enkele jaren hoog, zegt de Wereldbank. Volgens het nieuwste Commodity Markets Outlook-rapport duurt dit nog tot eind 2024.