Hidde de Brabander en Tim Kan nieuwe ambassadeurs van FIA

FIA

Foto Hidde de Brabander: Remko Kraaijeveld
Foto Tim Kan: Aldwin van Krimpen/Jeff Leung

De Food Innovation Academy (FIA) benoemt Meester Patissier Hidde de Brabander (links) en chef en culinair adviseur Tim Kan (rechts) tot food-ambassadeurs. Ze gaan de Vlaardingse academie helpen het imago van ijs(patisserie) en Aziatisch koken te promoten.

Samenwerkingsverband FIA biedt vakopleidingen in food, is een kennis- en innovatiecentrum en doet dienst als ontmoetingsplek voor ondernemers, relaties en studenten. 

De Brabander en Kan gaan onder meer masterclasses organiseren rondom ijs, patisserie en de Aziatische keukens, bedoeld voor foodprofessionals, studenten en andere geïnteresseerden. De lessen worden in februari en maart online uitgezonden via de kanalen van FIA. De academie hoopt de deelnemers creatief te stimuleren, te inspireren, te enthousiasmeren en te scholen op het gebied van patisserie, ambachtelijke ijsbereiding, chocolade en de Aziatische keuken, aldus het persbericht van FIA. Daarnaast zijn De Brabander en Kan betrokken bij andere FIA-events, zoals Kennis Cafés en Smaak Cafés, en de socials.

hidde de brabander

Hidde de Brabander kun je kennen van televisieprogramma's als 24Kitchen en Koffietijd en van de vakboeken die hij schrijft, zoals Patisserie en Chocolaterie en het binnenkort te verschijnen Glacerie. Sinds 2018 is De Brabander Meester Patissier, de hoogst haalbare titel als bakker in Nederland.

Tim Kan

Tim Kan is chef en specialist in de diverse Chinese keukens. Hij groeide op in de keuken van het Chinese restaurant dat zijn ouders, afkomstig uit Hongkong en de Chinese stad Shenzen, runden in Schiedam. Kan wil Nederland nader kennis laten maken met de enorme diversiteit aan smaken en bijzondere gerechten uit China. Als culinair adviseur is hij bovendien verbonden aan meerdere organisaties en geldt hij als dé grondlegger van de Chinese keuken in het mbo-onderwijs.

Thema's
Lees ook
DÜBÖR nieuwe partner van Food Innovation Academy

DÜBÖR nieuwe partner van Food Innovation Academy

De Food Innovation Academy (FIA) in Vlaardingen heeft er een nieuwe partner bij. DÜBÖR Nederland, producent van hoogwaardige plantaardige (biologische) lossingsoliën voor bakbewerkingen, heeft zich aangesloten bij het kennis- en innovatiecentrum.

Food Innovation Academy breidt uit met kantoortoren

Food Innovation Academy breidt uit met kantoortoren

De Food Innovation Academy (FIA) breidt uit met de kantoortoren die is gevestigd voor het huidige pand aan de Industrieweg in Vlaardingen. FIA bereikte overeenstemming met de gemeente Vlaardingen over de aankoop van de hoogbouw. De toren is nu officieel eigendom geworden van Royal Steensma, die de hoogbouw vervolgens weer ter beschikking stelt...

FIA sluit partnerdeal met Veenhuizen Groep

FIA sluit partnerdeal met Veenhuizen Groep

Het regionale foodpraktijkhuis Food Innovation Academy (FIA) in Vlaardingen heeft een partnerdeal gesloten met de Veenhuizen Groep in Voorthuizen voor de levering van ovens en remrijskasten van het Duitse merk MIWE. De deal behelst verder een vriescel en een koelcel.