Hidde de Brabander en Tim Kan nieuwe ambassadeurs van FIA

FIA

Foto Hidde de Brabander: Remko Kraaijeveld
Foto Tim Kan: Aldwin van Krimpen/Jeff Leung

De Food Innovation Academy (FIA) benoemt Meester Patissier Hidde de Brabander (links) en chef en culinair adviseur Tim Kan (rechts) tot food-ambassadeurs. Ze gaan de Vlaardingse academie helpen het imago van ijs(patisserie) en Aziatisch koken te promoten.

Samenwerkingsverband FIA biedt vakopleidingen in food, is een kennis- en innovatiecentrum en doet dienst als ontmoetingsplek voor ondernemers, relaties en studenten. 

De Brabander en Kan gaan onder meer masterclasses organiseren rondom ijs, patisserie en de Aziatische keukens, bedoeld voor foodprofessionals, studenten en andere geïnteresseerden. De lessen worden in februari en maart online uitgezonden via de kanalen van FIA. De academie hoopt de deelnemers creatief te stimuleren, te inspireren, te enthousiasmeren en te scholen op het gebied van patisserie, ambachtelijke ijsbereiding, chocolade en de Aziatische keuken, aldus het persbericht van FIA. Daarnaast zijn De Brabander en Kan betrokken bij andere FIA-events, zoals Kennis Cafés en Smaak Cafés, en de socials.

hidde de brabander

Hidde de Brabander kun je kennen van televisieprogramma's als 24Kitchen en Koffietijd en van de vakboeken die hij schrijft, zoals Patisserie en Chocolaterie en het binnenkort te verschijnen Glacerie. Sinds 2018 is De Brabander Meester Patissier, de hoogst haalbare titel als bakker in Nederland.

Tim Kan

Tim Kan is chef en specialist in de diverse Chinese keukens. Hij groeide op in de keuken van het Chinese restaurant dat zijn ouders, afkomstig uit Hongkong en de Chinese stad Shenzen, runden in Schiedam. Kan wil Nederland nader kennis laten maken met de enorme diversiteit aan smaken en bijzondere gerechten uit China. Als culinair adviseur is hij bovendien verbonden aan meerdere organisaties en geldt hij als dé grondlegger van de Chinese keuken in het mbo-onderwijs.

Thema's
Lees ook
FIA richt ondernemersvereniging op

FIA richt ondernemersvereniging op

De Food Innovation Academy (FIA) heeft de FIA-bedrijvenvereniging opgericht. Het doel van de vereniging is om samen met mbo- en hbo-opleiders binnen de FIA te voorzien in voldoende goedgekwalificeerde medewerkers in de food-productiebedrijven in de regio Rijnmond. Dit om dreigende tekorten tegen te gaan. Met de komst van de vereniging wil FIA richting...

Sensorisch marktonderzoek nieuwe pijler FIA

Sensorisch marktonderzoek nieuwe pijler FIA

Essenor, marktleider binnen het sensorisch marktonderzoek in Nederland, is de nieuwe partner van de Food Innovation Academy (FIA). Hiermee wordt sensorisch marktonderzoek een nieuwe pijler van het opleidings- en onderzoeksinstituut. Essenor tekende maandag 12 april een samenwerkingsovereenkomst met de FIA en opent deze zomer een vestiging in het praktijkopleidingsgebouw...

Aziatische keuken op hoger plan

Aziatische keuken op hoger plan

Tim Kan, expert op het gebied van de Aziatische keuken, is meesterchef en culinair adviseur. Zijn kennis deelt hij door middel van onderwijs en masterclasses. Hij doet aan productontwikkeling voor onder meer retailers en is sinds kort ambassadeur van de Food Innovation Academy (FIA) in Vlaardingen. De Aziatische keuken op een hoger plan brengen, dat...