Hoe maken we voedselverspilling winstgevend?

MVO Nederland en Wageningen Academy organiseren op donderdag 29 juni de netwerkbijeenkomst “Van food waste naar food profit”.

Voedselverspilling

Toine Timmermans, programmamanager Sustainable Food Chains, Wageningen University & Research en Bob Hutten, directeur van de Voedselverspillingsfabriek laten vanuit hun expertise zien hoe je voedselverspilling kunt voorkomen en hoe je reststromen optimaal kunt verwaarden. Het programma heeft een dynamische opzet, waarbij deelnemers hun ideeën zullen pitchen en feedback ontvangen van zowel experts als publiek.

Praktisch

Het is een praktische middag waarbij het accent ligt op de toepassing binnen de eigen bedrijfsvoering. Iedere deelnemer kan zijn eigen bedrijfscase invoeren door middel van een quickscan, die digitaal en live wordt verwerkt. De diverse cases worden centraal besproken en voorzien van feedback. Met een expertpanel én de mogelijkheid om de eigen uitdaging te pitchen, is er voor iedereen winst te halen op deze middag.Eerdere bijeenkomsten waren op deze wijze al succesvol en hebben nieuwe samenwerkingsvormen opgeleverd.

Lees ook:

   
Lees ook
Avocadoscanner OneThird krijgt voucher tegen voedselverspilling

Avocadoscanner OneThird krijgt voucher tegen voedselverspilling

Nederlanders eten per jaar circa 38 kiloton avocado’s (bron: CBS). Volgens OneThird wordt jaarlijks circa 5.7 kiloton aan avocado’s verspild, voordat ze bij de consument terecht komen. Consumenten knijpen vaak in avocado’s om te checken of ze eetrijp zijn, waardoor het product sneller aan kwaliteit verliest. OneThird ontwikkelde een scanner om de rijpheid...

Albert Heijn start met AH Overblijvers om 4,5 miljoen kilo voedsel te besparen

Albert Heijn start met AH Overblijvers om 4,5 miljoen kilo voedsel te besparen

Albert Heijn start vanaf 5 september met AH Overblijvens-pakketten. Overblijvers zijn producten die aan het eind van de dag overblijven en een naderende houdbaarheidsdatum hebben of uit het assortiment gaan. Klanten van Albert Heijn kunnen deze pakketten via de app kopen.

Landelijke ZERO Food Waste Challenge van HAS Hogeschool van start

Landelijke ZERO Food Waste Challenge van HAS Hogeschool van start

De eerste landelijke ZERO Food Waste Challenge van HAS Hogeschool gaat 13 september van start. Het doel van de challenge is zoveel mogelijk hbo-studenten door heel Nederland bewustmaken van de hoeveelheid voedsel dat nodeloos verspild wordt in scholen, instellingen en in de voedingsindustrie.