Houwers Groep reikt Voedselveiligheid Bokaal uit na Horecava

Houwersgroep Bokaal

Jaarlijks vinden tijdens Horecava de Lekkerste Wedstrijden plaats. Vier dagen lang strijden deelnemers in verschillende categorieën om het lekkerste gerecht. Elke deelnemer wordt door de inspecteurs van Houwers Groep grondig gekeurd op een voedselveilige en hygiënische werkwijze. Om het belang van voedselveiligheid extra te benadrukken, roept het inspectiebureau de Voedselveiligheid Bokaal Horecava 2020 in het leven.

Al sinds jaar en dag vervult Houwers Groep de rol van jury bij de Lekkerste Wedstrijden. De inspecteurs van Houwers Groep zijn vier dagen lang tijdens de Lekkerste Wedstrijden aanwezig om de deelnemers te beoordelen op een hygiënische en voedselveilige werkwijze. Van Lekkerste Maaltijdsalade tot Lekkerste Burger: elk gerecht en iedere deelnemer gaan onder de loep van Houwers Groep. Een gerecht kan namelijk nog zo lekker zijn; een voedselveilige werkwijze is cruciaal voor de horecagast. Om het belang van voedselveiligheid te benadrukken, roept Houwers Groep de Voedselveiligheid Bokaal in het leven. Een eigen award, uitgereikt door het bureau dat al 30 jaar leading is op het gebied van voedselinspectie.

Over all winnaar

Naast de puntentelling voor de Lekkerste Wedstrijden-awards houden de inspecteurs een aparte puntentelling bij. De persoon die over all het beste scoort op een hygiënische en voedselveilige werkwijze, krijgt in de week na Horecava de speciale award uitgereikt. Ben je deelnemer aan een van de Lekkerste Wedstrijden en wil je kans maken op deze bokaal? Bereid je dan extra goed voor. Neem bijvoorbeeld de hygiënecode van jouw sector goed door en geef extra aandacht aan de punten die worden genoemd bij Persoonlijke Hygiëne. Wie weet staat Houwers Groep dan na Horecava bij jou op de stoep!

De Lekkerste Wedstrijden vinden van 13 tot en met 16 januari plaats op Horecava in de Amsterdam RAI.

 

Lees ook
De Kweker lanceert Amsterdam Food Pitch

De Kweker lanceert Amsterdam Food Pitch

Tijdens de horecavakbeurs Horecava op maandag 8 januari 2018 lanceert De Kweker, een Amsterdamse groothandel voor professionals in food, de Amsterdamse Food Pitch 2018. Ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum biedt De Kweker ambitieuze (hobby)koks en foodies de kans om hun lekkerste eet- of drankproduct in productie te nemen. De winnaar scoort op...

Ter Marsch & Co lanceert de wietburger

Ter Marsch & Co lanceert de wietburger

Burgerbar Ter Marsch & Co lanceert de Cannabis Burger tijdens de Horecava op 8 januari. Consumenten kunnen deze limited edition burger vanaf 9 januari 2018 een week proeven bij de vestigingen in Amsterdam en Rotterdam. Het is niet de eerste keer dat Ter Marsch & Co met wiet werken. In 2017 introduceerden zij al de Wiedewietsaus, een saus op...

Innovation & Trend Seminar tijdens Horecava 2018

Innovation & Trend Seminar tijdens Horecava 2018

De Horecava en partners nodigen decision makers uit de foodservice en foodretail branche uit om deel te nemen aan het vierdaagse seminarprogramma van het Innovation & TrendLAB tijdens de beurs. In deze sessies geven topsprekers hun visie op de invloed van de ontwikkelingen in de foodsector. De thema’s die aan bod komen zijn technologie, identiteit,...