Hybride worstproducten gemaakt bij Plant4Texture

Plant4Texture

WUR, SVO vakopleiding food en Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) ontwikkelden samen een plantaardige grondstoffen-gel voor de productie van hybride slagersproducten. Op de website geeft KNS een update van dit project Plant4Texture. Onlangs werd deze gel succesvol gebruikt voor de productie van hybride grill- en rookworst.

Met de plantaardige grondstoffen-gel kunnen slagers hybride producten maken die voor 30 procent uit vlees en 70 procent uit plantaardige grondstof bestaan. Inmiddels staat de samenstelling van de gel redelijk vast met onder andere erwteneiwit, olie, water en een bindmiddel.

Bij SVO Rijswijk zijn verschillende praktijkonderzoeker uitgevoerd met varken, kip en rundvlees met goede resultaten. In de eerste fase van het project zijn er succesvol hamburgers gemaakt met de plantaardige grondstoffen-gel. Onlangs maakten Gertjan Verzijl en Marco de Konink in de worstmakerij van SVO smakelijke hybride grill- en rookworst met deze gel.

Ga voor meer informatie over dit project naar de website van Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS).

Bron: Koninklijke Nederlandse Slagers

Lees ook
Vleessector lanceert Nederland Vleesland

Vleessector lanceert Nederland Vleesland

Op 1 september lanceren de samenwerkende organisaties uit de vleesketen de website Nederland Vleesland. Met deze nieuwe website wil de branche de feiten en het eerlijke verhaal over vlees en de vleessector vertellen.

Vion investeert miljoenen in oosten van Duitsland

Vion investeert miljoenen in oosten van Duitsland

Vion Food Group investeert miljoenen in Duitsland. De vleesproducent lanceert ‘Regio-Express’ in nieuwe deelstaten en breidt de vestiging in Thüringen uit.

Fooditive ontwikkelt LowSalt en Bee-free-Honey

Fooditive ontwikkelt LowSalt en Bee-free-Honey

De plantaardige ingrediëntenfabrikant Fooditive maakt bekend de productie op te schalen. Daarnaast introduceert de Nederlandse startup twee nieuwe ingrediënten: LowSalt en Bee-free-Honey.