Hybride worstproducten gemaakt bij Plant4Texture

Plant4Texture

WUR, SVO vakopleiding food en Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) ontwikkelden samen een plantaardige grondstoffen-gel voor de productie van hybride slagersproducten. Op de website geeft KNS een update van dit project Plant4Texture. Onlangs werd deze gel succesvol gebruikt voor de productie van hybride grill- en rookworst.

Met de plantaardige grondstoffen-gel kunnen slagers hybride producten maken die voor 30 procent uit vlees en 70 procent uit plantaardige grondstof bestaan. Inmiddels staat de samenstelling van de gel redelijk vast met onder andere erwteneiwit, olie, water en een bindmiddel.

Bij SVO Rijswijk zijn verschillende praktijkonderzoeker uitgevoerd met varken, kip en rundvlees met goede resultaten. In de eerste fase van het project zijn er succesvol hamburgers gemaakt met de plantaardige grondstoffen-gel. Onlangs maakten Gertjan Verzijl en Marco de Konink in de worstmakerij van SVO smakelijke hybride grill- en rookworst met deze gel.

Ga voor meer informatie over dit project naar de website van Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS).

Bron: Koninklijke Nederlandse Slagers

Lees ook
ME-AT the Alternative lanceert vleesvervangers van Nederlandse veldbonen

ME-AT the Alternative lanceert vleesvervangers van Nederlandse veldbonen

ME-AT the Alternative, dochteronderneming van Vion, introduceert als eerste bedrijf in de branche plantaardige vleesvervangers op basis van proteïnen uit Nederlandse veldbonen in de retail.

Optimisme Duitse vleessector bij aanvang IFFA 2022

Optimisme Duitse vleessector bij aanvang IFFA 2022

In Frankfurt startte 14 mei IFFA, de internationale vakbeurs voor de vleesindustrie. Tot en met 19 mei staat Messe Frankfurt in het teken van de laatste innovaties op het gebied van vlees en alternatieve eiwitten. De Duitse vleessector is bij aanvang van de beurs positief gestemd.

Vleesprijzen stijgen door hoge kosten

Vleesprijzen stijgen door hoge kosten

De vleesprijzen zijn in vergelijking met afgelopen jaar flink gestegen. De prijs van rund- en kalfsvlees nam toe met bijna 18 procent, varkensvlees met 12 procent en pluimveevlees met 9,4 procent.