Hygiënespecial 2019

zeep-hygiene

Binnenkort komt EVMI weer met een gloednieuwe Hygiënespecial. Daarin leest u over voorschriften, onderzoek en techniek op het gebied van hygiëne, maar ook over houdbaarheid, verontreiniging en allergenen.

Bacteriën, allergenen, vocht, ongedierte, verboden stoffen en fysieke verontreinigingen; de voedselproducent moet overal rekening mee houden. Dat is lang niet altijd eenvoudig. Ondanks alle inspanningen van producenten neemt het aantal recalls van voedingsmiddelen jaarlijks toe, net als het aantal voedselvergiftigingen dat wordt gemeld. Het laat zien hoe belangrijk – en hoe ingewikkeld – hygiëne is voor onze voedselveiligheid.

We belichten het onderwerp hygiëne van alle kanten, we vragen overheidsinstanties, laboratoria, universiteiten en verschillende bedrijven naar hun visie en hun producten. Van vloeren tot machines, van kleding tot training en apps; de Hygiënespecial houdt je op de hoogte van alle ontwikkelingen.

We vertellen ook graag het verhaal van bedrijven en partijen die zich dagelijks met hygiëne bezighouden. Wilt u nog deelnemen, wij nodigen u van harte uit om uw verhaal te vertellen of uw advertentie te plaatsen.

De special is een bijlage bij (onder andere) EVMI editie 3 2019.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Meer over
Lees ook
Nieuwe conveyor bandmodule Interroll vermindert kiembelasting in kippenvleesverwerking

Nieuwe conveyor bandmodule Interroll vermindert kiembelasting in kippenvleesverwerking

Interroll introduceert de nieuwe Ultra Hygienic Transfer (UHT), die geautomatiseerde materiaalstroomprocessen in de kippenvleesverwerking nog hygiënischer maakt en de hoeveelheid vleesdeeltjes in de materiaalstroom en de kiembelasting aanzienlijk vermindert. Dit maakt een optimale houdbaarheid van kipproducten in de detailhandel mogelijk.

Rauwe kip wassen verspreidt bacteriën in keuken

Rauwe kip wassen verspreidt bacteriën in keuken

Voor de bereiding van kip wast meer dan een kwart van de Nederlanders het rauwe vlees eerst onder de kraan. Dat is geen goed idee blijkt uit nieuw onderzoek van het Voedingscentrum. Hierdoor kunnen bacteriën op de kip zich juist door de keuken verspreiden.

Bacteriële opsporing verzocht

Bacteriële opsporing verzocht

Een metaaldetector, maar dan voor bacteriën in voedingsmiddelen die nog van de productieband moeten rollen. Zo’n technologie geeft de voedselveiligheid een flinke boost.