Ikea haalt donuts uit schappen
Ikea haalt per direct alle donuts uit de Nederlandse vestigingen. Dit omdat de THT-datum ontbreekt, waardoor verwarring kan ontstaan over de houdbaarheid.
Dat bleek na vragen van Omroep West. Een code op een felgekleurde sticker is níet de uiterste houdbaarheidsdatum maar een code die aangeeft wanneer de donuts uit de vriezer zijn gehaald.
Zo betekent 28-01-11 dat de partij in week 28, op de eerste dag om 11 uur is ontdooid. Omdat een houdbaarheidsdatum verder ontbreekt, kunnen consumenten denken dat de uiterste houdbaarheidsdatum 28 januari 2011 is.
De donuts zijn volgens Ikea tot 3 dagen na aankoop houdbaar, maar dit staat dus niet op de verpakking. "Om misverstanden te voorkomen, hebben we besloten om per direct geen donuts meer te verkopen", aldus een woordvoerder.
Ikea benadrukt dat met de donuts zelf niets mis is. Klanten die de donuts gekocht hebben, kunnen de producten( of alleen de verpakking) terugbrengen en krijgen dan het aankoopbedrag terug.
Lees ook:
Altijd op de hoogte blijven?
Meer over
Lees ook
Mogelijk Listeria in vleesproducten Deen
De Duitse biefstuk, Tartaar (XL) en diverse soorten Filet Americain van Deen Supermarkten zijn mogelijk besmet met listeria, waarschuwt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Consumptie kan maag- en darmklachten opleveren en schadelijk zijn voor de gezondheid. De voedselwaakhond stuurt daarom een veiligheidswaarschuwing uit. Kinderen, ouderen, zwangere vrouwen en mensen met een verzwakt afweersysteem lopen het meeste risico om ziek te worden. Wie deze rundvleesproducten van Deen in huis heeft kan die het beste terugbrengen naar de winkel. Gemalen vlees is kwetsbaarder...
Mogelijk Listeria bacterie in Klooster palingfilet
Nettorama en Vishandel Klooster BV roepen uit voorzorg Klooster palingfilet 50 gram met houdbaarheidsdatum 01-06-2018 en code 1814402 terug. In het product zit mogelijk de Listeria bacterie. Consumptie kan een gevaar vormen voor de gezondheid. Listeria bacterie Listeria bacteriën komen overal in de natuur voor. Eén soort, Listeria monocytogenes kan...
NVWA: Ingrediënt ‘toegevoegd water’ moet op het etiket
Vlees- en visproducenten krijgen van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) tot 10 juli om het ingrediënt ‘toegevoegd water’ op het etiket te zetten, schrijft de Volkskrant. Dat geldt voor alle producten waarvan minstens 5 procent van het gewicht bestaat uit toegevoegd water. De ingreep volgt op een steekproef door de Volkskrant, waaruit...