Informatie over eetbare insecten

Een belangrijke voedselbron voor de toekomst zijn insecten. Het aantal insectenkwekers groeit, in 2017 waren er 200 nieuwe startups. Vanwege de behoefte aan goede informatie komt Wageningen Academic Publishers met een boek, e-learning en een site over eetbare insecten en hun kweek.

Het boek 'Insects as food and feed: from production to consumption' behandelt de levenswijze en kweek van eetbare insecten en geeft de nieuwste inzichten in het vakgebied. Bij het boek hoort een gratis toegankelijke e-learning over eetbare insecten.

Website

Daarnaast is er de website Insects as Food and Feed. Hier staan scherpe 360-graden macrofoto's van insecten. De foto's geven liefhebbers en potentiële kwekers een goed beeld van de herkenningspunten van elk insect. Ook kan de bezoeker met de e-learning de kennis testen over het boek. Er komt directe feedback op de antwoorden.

De website is ontwikkeld door een team bestaande uit Wageningen Academic Publishers, AgriHolland, fotograaf Hans Smid en editors Arnold van Huis en Jeff Tomberlin. De website is vrij toegankelijk dankzij een subsidie van de Uyttenboogaart-Eliasen Stichting.

Bron: AgriHolland

Lees ook
Voedseltrends op Anuga

Voedseltrends op Anuga

De inmiddels honderdjarige beurs Anuga in Keulen is een tweejaarlijks hoogtepunt waar honderden bedrijven hun nieuwe producten tonen. Die nieuwe producten bevestigen een aantal trends die al even spelen in de industrie, en laten zien in welke vorm die de komende jaren op de markt zouden kunnen verschijnen.

Gids etiketteren ligt klaar voor insectenproducten

Gids etiketteren ligt klaar voor insectenproducten

Het International Platform of Insects for Food and Feed (IPIFF) heeft een advies gepubliceerd voor het etiketteren van voeding op basis van insecten. De gids geeft aanbevelingen op het gebied van wettelijke eisen waaraan etiketten moeten voldoen, gezondheidsclaims, het aangeven van allergenen, de oorsprong en de verantwoordelijkheden van operators in...

Olga Haenen nieuwe lector INVIS Has Hogeschool

Olga Haenen nieuwe lector INVIS Has Hogeschool

Olga Haenen is sinds 1 januari 2018 de lector van het nieuwe lectoraat Nieuwe eiwitten, insecten en vis, gezond, duurzaam en veilig (INVIS). Het lectoraat richt zich op een veterinair gezonde, duurzame en (voedsel)veilige kweeksectoren van insecten en vis. Het lectoraat is een nauwe samenwerking tussen HAS en Wageningen Bioveterinary Research. Haenen...