Informatie over eetbare insecten

Een belangrijke voedselbron voor de toekomst zijn insecten. Het aantal insectenkwekers groeit, in 2017 waren er 200 nieuwe startups. Vanwege de behoefte aan goede informatie komt Wageningen Academic Publishers met een boek, e-learning en een site over eetbare insecten en hun kweek.

Het boek 'Insects as food and feed: from production to consumption' behandelt de levenswijze en kweek van eetbare insecten en geeft de nieuwste inzichten in het vakgebied. Bij het boek hoort een gratis toegankelijke e-learning over eetbare insecten.

Website

Daarnaast is er de website Insects as Food and Feed. Hier staan scherpe 360-graden macrofoto's van insecten. De foto's geven liefhebbers en potentiële kwekers een goed beeld van de herkenningspunten van elk insect. Ook kan de bezoeker met de e-learning de kennis testen over het boek. Er komt directe feedback op de antwoorden.

De website is ontwikkeld door een team bestaande uit Wageningen Academic Publishers, AgriHolland, fotograaf Hans Smid en editors Arnold van Huis en Jeff Tomberlin. De website is vrij toegankelijk dankzij een subsidie van de Uyttenboogaart-Eliasen Stichting.

Bron: AgriHolland

Lees ook
Helft van de Nederlanders bereid voedingsmiddelen te eten op basis van insecten

Helft van de Nederlanders bereid voedingsmiddelen te eten op basis van insecten

Bijna de helft van de Nederlanders staat ervoor open om insecten op te nemen in hun voedingspatroon wanneer de voordelen op het vlak van milieu en gezondheid worden uitgelegd. Dat blijkt uit een peiling van Ÿnsect, producent van ingrediënten op basis van insecten.

WUR onderzoekt duurzame eiwitten van tomatenblad, schimmels en insecten

WUR onderzoekt duurzame eiwitten van tomatenblad, schimmels en insecten

Onderzoekers van Wageningen University & Research onderzoeken hoe we eiwitten kunnen produceren op een duurzame en circulaire manier, waarbij idealiter geen concurrentie is tussen voedsel voor mensen en dieren. Daarvoor werkt WUR aan projecten om eiwit te produceren uit tomatenbladen, schimmels en insecten.

Insecteneiwit zoekt beste toepassing

Insecteneiwit zoekt beste toepassing

2021 was een goed jaar voor het consumptie-insect (al denkt het beestje daar zelf mogelijk anders over). Na de meelworm en de sprinkhaan kreeg ook de krekel goedkeuring van de Europese commissie om als ’novel food’ voor menselijke consumptie te worden toegelaten.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de voedingsmiddelenindustrie?

 

Abonneren