Inga Blokker nieuwe directeur van FSIN

inga blokker

FoodService Instituut Nederlands (FSIN), het grootste voedsel kennisinstituut van Nederland, heeft per 1 mei een nieuwe directeur. Inga Blokker (zie foto) volgt Jan-Willem Grievink op, die met pensioen gaat. 

Sinds 2017 is Blokker directeur van The Food Research Company, de organisatie die zowel de research, de rapporten als de evenementen van het FSIN verzorgt. Blokker wil met haar aanstelling tot FSIN-directeur aan de sterke naam van het kennisinstituut blijven bouwen. FSIN onderzoekt trends en ontwikkelingen in buitenshuisconsumptie en geeft een nauwgezet beeld van trends en toekomstige ontwikkelingen. Ook maakt de vereniging jaarlijks rapporten en insights voor haar ruim 200 leden. 

In het persbericht noemt Blokker het een ontzettend uitdagende en interessante tijd om in de foodbranche werkzaam te zijn. “Veel bedrijven zijn gedwongen om zichzelf opnieuw uit te vinden. Meer dan ooit is betrouwbare kennis en duiding nodig om een weg naar voren te zien en kansen op tijd te signaleren." 

Grievink is sinds de oprichting van FSIN in 2003 directeur geweest. Hij gaat met pensioen, maar blijft nauw betrokken bij de organisatie.

Thema's
Lees ook
Grote toename bezorgformules voor maaltijden en boodschappen in Food500

Grote toename bezorgformules voor maaltijden en boodschappen in Food500

In de Food500 van Het Food Service Instituut Nederland (FSIN) is een explosieve groei van bezorgformules voor boodschappen en maaltijden te zien. Het FSIN verwacht dat de markt voor maaltijdbezorging nog blijft toenemen en tussen nu en 2030 verdubbelt.

Thijs Bosch benoemd als directeur Cosun Protein

Thijs Bosch benoemd als directeur Cosun Protein

Royal Cosun heeft Thijs Bosch benoemd als directeur van de nieuwe business unit Cosun Protein. Hij treedt op 15 augustus 2022 bij Cosun in dienst. Samen met zijn team wordt Thijs verantwoordelijk voor de ontwikkeling en versnelde groei van plantaardige eiwitten voor food applicaties binnen Cosun.

FSIN verwacht groei foodmarkt in 2022

FSIN verwacht groei foodmarkt in 2022

FSIN publiceerde onlangs het foodomzetoverzicht van 2021 en de vooruitzichten voor 2022. De omzet van de totale foodmarkt groeide met slechts 1,6 procent naar van €58,1 miljard. Voor 2022 is FSIN optimistisch en verwacht een groei van 10,8 procent naar €64,4 miljard.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de voedingsmiddelenindustrie?

 

Abonneren