Inga Blokker nieuwe directeur van FSIN

inga blokker

FoodService Instituut Nederlands (FSIN), het grootste voedsel kennisinstituut van Nederland, heeft per 1 mei een nieuwe directeur. Inga Blokker (zie foto) volgt Jan-Willem Grievink op, die met pensioen gaat. 

Sinds 2017 is Blokker directeur van The Food Research Company, de organisatie die zowel de research, de rapporten als de evenementen van het FSIN verzorgt. Blokker wil met haar aanstelling tot FSIN-directeur aan de sterke naam van het kennisinstituut blijven bouwen. FSIN onderzoekt trends en ontwikkelingen in buitenshuisconsumptie en geeft een nauwgezet beeld van trends en toekomstige ontwikkelingen. Ook maakt de vereniging jaarlijks rapporten en insights voor haar ruim 200 leden. 

In het persbericht noemt Blokker het een ontzettend uitdagende en interessante tijd om in de foodbranche werkzaam te zijn. “Veel bedrijven zijn gedwongen om zichzelf opnieuw uit te vinden. Meer dan ooit is betrouwbare kennis en duiding nodig om een weg naar voren te zien en kansen op tijd te signaleren." 

Grievink is sinds de oprichting van FSIN in 2003 directeur geweest. Hij gaat met pensioen, maar blijft nauw betrokken bij de organisatie.

Thema's
Lees ook
CEO-switch bij DSM

CEO-switch bij DSM

Chris Goppelsroeder, CEO van DSM Nutritional Products (DNP) en lid van de bestuursdirectie van DSM, gaat met pensioen. Dimitri de Vreeze, die nu Co-CEO is van DSM samen met Geraldine Matchett, neemt de leidende rol binnen DNP over met als titel COO.

Coronacrisis jaagt groeiende bezorgtrend aan

Coronacrisis jaagt groeiende bezorgtrend aan

In 2020 groeide de totale deliverymarkt - denk aan maaltijddelivery en boodschappenbezorging - met 43% ten opzichte van 2019. Dat meldt foodbranche-vereniging FoodService Instituut Nederland (FSIN). De deliveryspelers zijn inmiddels goed voor bijna 10% van de totale uitgaven aan eten en drinken.

Bezorging wint van zelf koken

Bezorging wint van zelf koken

Jongere generaties kiezen in vergelijking met twee jaar geleden steeds vaker voor een bezorgmaaltijd als ze geen zin hebben om te koken. Ze grijpen daarmee steeds vaker naar de ultra-gemaksoplossing. Dat blijkt uit de FSIN FoodShopper Monitor 2021, ‘Hoe de crisis consumentengedrag verandert’, die medio november verschijnt.