Innocent krijgt keurmerk B Corp

EVMI_Innocent_B Corp_1

Innocent, fabrikant van gezonde drankjes, is sinds 25 juni officieel een B Corp. Het keurmerk B Corp verenigt wereldwijd 2.500 winstgevende bedrijven die zich meetbaar inzetten voor duurzame en sociale veranderingen. Andere Nederlandse bedrijven die deze erkenning hebben gekregen zijn Tony Chocolonely en Dopper.

Benjamin Van der Kloet, marketing manager innocent Benelux: “We zijn ongelofelijk trots op deze erkenning. Vanaf nu maken we officieel deel uit van een groeiende groep bedrijven van over de hele wereld die graag op een positieve manier willen zakendoen. Al sinds 1999 proberen we ons zo duurzaam mogelijk te gedragen, een fijne werkplek te zijn, geven we 10 procent van onze winst aan goede doelen en houden ons vast aan sterke ethische normen en waarden. Het B Corp-certificaat is voor ons meer dan iets leuks voor aan de muur, het is het bewijs dat we samen de wereld een beetje beter kunnen maken.”

B Corp

B Corp is een keurmerk voor bedrijven. Het wordt toegekend aan winstgevende bedrijven die op sociaal- en milieuvlak duurzaam zijn. Non-profit organisatie B Lab Europe verzorgt de certificering van B Corp. Bedrijven moeten voldoen aan de hoogste standaarden wat betreft sociale en duurzame prestaties, verantwoordelijkheden en transparantie. Het keurmerk is niet blijvend. Elk jaar moeten de gecertificeerde bedrijven op nieuw bewijzen dat ze aan de voorwaarden voldoen.

Innocent

Innocent is in 1999 opgericht in Engeland. Het bedrijf maakt gezonde drankjes, zoals smoothies, sap en kokoswater. Alle drankjes zijn volledig van natuurlijke ingrediënten gemaakt en dragen bij aan gezond leven. Innocent werkt alleen samen met fruittelers die netjes met hun mensen en de natuur omgaan. Sinds 2006 gebruikt Innocent alleen bananen met het keurmerk Rainforest Alliance. 10 procent van de winst gaat naar goede doelen via de eigen innocent foundation, een onafhankelijke stichting die honger bestrijdt met een aantal omvangrijke projecten.

Lees ook
All Bakers in handen van Vleems Bakery International

All Bakers in handen van Vleems Bakery International

All Bakers, producent van diverse soorten bagels, muffins en appelstrüdels, is op 1 november overgenomen door Vleems Bakery International uit Emmen. Dat meldt het bedrijf in een persbericht.

Holstaal gaat verder onder de naam Heleon Food BV

Holstaal gaat verder onder de naam Heleon Food BV

Holstaal, Nederlandse leverancier van RVS leidingwerk en componenten, gaat verder onder de naam ‘Heleon Food BV’. Sinds 2008 is Holstaal onderdeel van Heleon Group. De naamswijziging is een stap in verdere internationalisering en benadrukt de synergie van de verschillende bedrijven binnen Heleon Group. Tegelijkertijd verhuisde het bedrijf van Werkendam...

McCain Foods neemt Scelta Products over

McCain Foods neemt Scelta Products over

McCain Foods heeft Scelta Products, Nederlands producent van diepgevroren snackproducten op basis van groenten, overgenomen. Hiermee investeert McCain in haar groeiende business in plantaardige hapjes en snacks. De overname is afgelopen week officieel afgesloten.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de voedingsmiddelenindustrie?

 

Abonneren