Inschrijving voor Pentawards geopend

pentawards

De Pentawards is een wereldwijde competitie gewijd aan verpakkingsdesign in verschillende categorieën. De inschrijving voor de twaalfde editie van deze wedstrijd is nu geopend. Tot en met 23 maart kunnen bedrijven/designers zich inschrijven voor deze prijs. De awards worden uitgereikt op 6 september in het Guggenheim museum in New York.

De Pentawards kent de volgende categorieën: Beverages, Food, Body, Other Market, Luxury en Miscellaneous. Dit jaar is er een nieuwe categorie voor duurzame verpakkingen toegevoegd, namelijk Sustainable Design. Daarnaast is er een overall prijs: de Diamond Pentaward.

Alle inzendingen worden beoordeeld door een internationale jury die bestaat uit onder andere de voorzitter van de Pentawards Brigitte Evrard en Heineken-directeur Mark van Iterson zitten. In mei 2018 bepaalt de jury welke verpakkingen genomineerd worden voor een prijs.

Vorig jaar won Infinito uit Peru de prijs in de categorie Food voor de verpakking van Candela Chocolate. In de Beverage categorie ging de prijs naar de Japanse Ryuta Ishikawa voor de flessen van Kirinzan. En de Diamond Award ging naar Perfumes y Diseño.

Alle informatie en voorwaarden voor deelname staan op de site van de Pentawards.

Lees ook
Prijsverschil vlees en vleesvervangers neemt af

Prijsverschil vlees en vleesvervangers neemt af

Het prijsverschil tussen vlees en vleesvervangers in de supermarkt nam de afgelopen vijf jaar af. Dat blijkt uit onderzoek van Questionmark naar de prijsontwikkelingen van de zes grote Nederlandse supermarkten. De supermarktonderzoeker deed het onderzoek in opdracht van ProVeg Nederland.

Inflatie stijgt met bijna 10 procent in maart

Inflatie stijgt met bijna 10 procent in maart

Alles wordt duurder. Voedsel, energie, benzine. Volgens cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek steeg inflatie maart 2022 naar 9,7 procent. In februari was dit nog 6,2 procent. Alleen in april 1976 lag de inflatie hoger.

Programma Empack 2022 bekend

Programma Empack 2022 bekend

Het programma voor de verpakkingsbeurs Empack 2022 is rond. Dat meldt beursorganisator Easyfairs. Naast aandacht voor circulariteit en recyclebare verpakkingsoplossingen brengt Easyfairs “een controversiële discussie over de effecten van duurzaamheid in roerige tijden op verpakkingen”.