Investering van vijf miljoen voor biovergister The Waste Transformers

12 december 2023 The Waste Transformers
The Waste Transformers heeft een kapitaalinjectie van vijf miljoen euro gekregen van Invest International. Hiermee wil de Nederlandse producent van biovergisters de internationale expansie financieren.

De modulaire biovergisters van het bedrijf, met de toepasselijke naam 'Waste Transformers', stellen organisaties, waaronder ziekenhuizen, voetbalstadions, supermarkten en hotels, in staat om hun voedselafval ter plekke te beheren en om te zetten in biogas, warmte en natuurlijke meststoffen. 

Duurzaam

De Waste Transformers bieden bedrijven een duurzame oplossing voor hun voedselafval. De opgewekte energie wordt teruggevoerd naar het gebouw, waardoor een gesloten kringloopsysteem ontstaat. Bovendien dienen de voedingsstoffen uit het voedselafval als een natuurlijke vloeibare meststof, die veelbelovende resultaten laat zien in groeiproeven als een duurzaam en lokaal alternatief voor chemische meststoffen.

Strategisch partnerschap

De samenwerking met Invest International is een belangrijke mijlpaal voor The Waste Transformers en brengt de organisatie in de volgende fase van hun groei. Het uitgebreide internationale netwerk van Invest International en haar toewijding aan impactvolle projecten sluiten naadloos aan bij de missie van The Waste Transformers om een tastbaar verschil te maken in de wereld van voedselverspilling, aldus het persbericht.

Altijd op de hoogte blijven?