Jacobs Douwe Egberts introduceert aluminium koffiecapsules

Douwe Egberts capsules

Jacobs Douwe Egberts introduceert aluminium koffiecapsules van L’Or voor Nespresso koffiemachines. In juni komen er ook aluminium capsules voor het merk Douwe Egberts. Volgens het bedrijf bieden de aluminium capsules een intensere espressobeleving met beter behoud van het aroma en een rijkere crèmelaag dan de bestaande plastic capsules.

Koffiecapsules

De capsules worden verkocht in de supermarkten en online kanalen van retailers. Het is voor het eerst dat op deze grote schaal aluminium capsules met kwalitatief hoogwaardige koffie verkrijgbaar. De L’Or capsules zijn verkrijgbaar in dertien melanges op basis van exclusief geselecteerde L’Or koffiebonen. De Douwe Egberts variant krijgt zes varianten.

Groeiend marktsegment

In 2010 lanceerde Jacobs Douwe Egberts als eerste in de supermarkt met succes L’Or espresso capsules die geschikt zijn voor gebruik in Nespresso koffiemachines. Daarmee werd de markt geopend voor dit sterk groeiende koffiesegment. Jacobs Douwe Egberts heeft zowel de blends als de capsule verder ontwikkeld. Onlangs werden de aluminium capsules al succesvol gelanceerd in Frankrijk en Spanje.

Lees ook:

 
Lees ook
Fairtrade verkopen stijgen met 11% in 2021

Fairtrade verkopen stijgen met 11% in 2021

De verkopen van producten met het Fairtrade keurmerk in Nederland stegen vorig jaar met 11%. Dat blijkt uit het jaarverslag van Fairtrade Nederland. De grootste stijgers in verkocht volume waren chocolade, koude dranken, koffie en thee.

WUR en FarmersDirect Coffee lanceren CO2-calculator die klimaatafdruk koffie berekent

WUR en FarmersDirect Coffee lanceren CO2-calculator die klimaatafdruk koffie berekent

Koffiebedrijf FarmersDirect Coffee ontwikkelt in samenwerking met Wageningen University & Research (WUR) de eerste CO2-calculator die de klimaatafdruk van de koffieketen specifieert. De calculator combineert de CO2-impact voor elk onderdeel van de keten en maakt zo inzichtelijk hoe duurzaam de koffie is geproduceerd.

Koffie van  cellulaire landbouw

Koffie van cellulaire landbouw

Echte koffie uit het lab In Finland is het eerste smakelijke kopje koffie geproduceerd met behulp van cellulaire landbouw. Niet toevallig in Finland, want in dat land wordt de meeste koffie per hoofd van de bevolking gedronken. Zo’n tien kilo per gemiddelde Fin per jaar.  Ingenieurs van het Technical Research Centre of Finland - VTT, hebben...