Jacobs Douwe Egberts introduceert aluminium koffiecapsules

Douwe Egberts capsules

Jacobs Douwe Egberts introduceert aluminium koffiecapsules van L’Or voor Nespresso koffiemachines. In juni komen er ook aluminium capsules voor het merk Douwe Egberts. Volgens het bedrijf bieden de aluminium capsules een intensere espressobeleving met beter behoud van het aroma en een rijkere crèmelaag dan de bestaande plastic capsules.

Koffiecapsules

De capsules worden verkocht in de supermarkten en online kanalen van retailers. Het is voor het eerst dat op deze grote schaal aluminium capsules met kwalitatief hoogwaardige koffie verkrijgbaar. De L’Or capsules zijn verkrijgbaar in dertien melanges op basis van exclusief geselecteerde L’Or koffiebonen. De Douwe Egberts variant krijgt zes varianten.

Groeiend marktsegment

In 2010 lanceerde Jacobs Douwe Egberts als eerste in de supermarkt met succes L’Or espresso capsules die geschikt zijn voor gebruik in Nespresso koffiemachines. Daarmee werd de markt geopend voor dit sterk groeiende koffiesegment. Jacobs Douwe Egberts heeft zowel de blends als de capsule verder ontwikkeld. Onlangs werden de aluminium capsules al succesvol gelanceerd in Frankrijk en Spanje.

Lees ook:

 
Lees ook
Fusie UTZ en Rainforest Alliance

Fusie UTZ en Rainforest Alliance

De kikker in het logo blijft, maar door de fusie van het Nederlandse UTZ en de Amerikaanse Rainforest Alliance verandert er ook een hoop: gedeelde verantwoordelijkheid en strengere eisen voor mensenrechten en klimaatslimme landbouw, bijvoorbeeld. Beter gebruik van data moet bovendien de transparantie in de keten vergroten.  Anders dan de naam...

Nespresso belooft CO2 neutrale koffie per 2022

Nespresso belooft CO2 neutrale koffie per 2022

Nespresso wil dat al zijn koffie in 2022 CO2-neutraal is. Het bedrijf gaat de emissie op verschillende vlakken terugbrengen of compenseren. De belofte past in de langlopende strategie van het bedrijf om te verduurzamen.

Nespresso investeert 150 miljoen in fabriek

Nespresso investeert 150 miljoen in fabriek

Koffiefabrikant Nespresso steekt 160 miljoen Zwitserse franc (ca. 150 miljoen euro) in koffiefabriek in het Zwitserse Romont. Hiermee kan het voldoen aan de groeide vraag naar de premium koffies. In juni 2021 begint de bouw van een tweede productiehal.