Jumbo introduceert Jumbo Veggie Chef

Pulled Veggie

Jumbo introduceert het grootste huismerkassortiment vegetarische en veganistische producten van Nederland met de naam Jumbo Veggie Chef. In deze nieuwe productlijn van het Jumbo Huismerk zitten veertig verschillende producten. Jumbo speelt met Veggie Chef in op de steeds grotere groep ‘flexitariërs’ die behoefte heeft aan een uitgebreider aanbod alternatieven voor vlees of vis.

Vegamonitor

Uit de jaarlijkse Vegamonitor van Natuur & Milieu blijkt dat de vleesconsumptie daalt: ruim vier op de tien Nederlanders eten nu minder vlees dan vijf jaar geleden en maar liefst 67 procent van de Nederlanders is flexitariër en eet minimaal één dag per week geen vlees of vis. De helft zou meer vleesvervangers eten als er een uitgebreider aanbod zou zijn. Ook willen ze een bijdrage leveren aan een beter milieu en dierenwelzijn en bewust omgaan met hun gezondheid. Ruim de helft van de Nederlanders heeft het gevoel dat minder vlees eten de norm wordt.

Veggie maandag

Naast de nieuwe lijn introduceert Jumbo ook ‘Veggie maandag’. “Minstens één dag in de week geen vlees eten is namelijk écht de moeite waard. Want dit maakt al een enorm verschil voor het milieu en ieders gezondheid”, aldus Ed van de Weerd, directeur Commercie van Jumbo Supermarkten. In het Hallo Jumbo Magazine bij de rubriek ‘Doordeweeks’ en online bij de recepten op Instagram vinden klanten vanaf nu structureel op maandag een vegetarisch recept.

Green Protein Alliance

Jumbo sloot zich in 2017 aan bij de Green Protein Alliance (GPA). Zij werkt in dit vernieuwende samenwerkingsverband, samen met andere aanbieders en producenten van plantaardige eiwitten, aan een duurzamer voedselsysteem waar plantaardige eiwitten een voor de hand liggende keuze zijn.

Lees ook
Van Loon Group introduceert The Blue Butcher op de Horecava

Van Loon Group introduceert The Blue Butcher op de Horecava

Op de Horecava presenteert Van Loon Group The Blue Butcher, een assortiment van vleesvervangers. Met dit nieuwe label wil het bedrijf inspringen op de toenemende vraag vanuit de markt naar alternatieven voor vlees. In totaal zijn er zes productvarianten waarvan een selectie te zien is bij de ENKCO-stand.

Fabrikanten voorzien tekort aan grondstoffen voor vleesvervangers

Fabrikanten voorzien tekort aan grondstoffen voor vleesvervangers

De markt voor vleesvervangers groeit razendsnel; zo snel dat er een tekort dreigt aan de plantaardige grondstoffen voor de producten. Hogere prijzen liggen op de loer, zo zeggen experts in het Financieele Dagblad. De markt voor namaakvlees is nog een stuk kleiner dan die voor dode dieren, maar groeit al enige tijd razendsnel. Ook dit jaar wordt weer...

Ojah introduceert veganistische ribben

Ojah introduceert veganistische ribben

Tijdens Food Ingredients Europe, een internationale vakbeurs voor de voedingsmiddelenindustrie, lanceert Ojah BV veganistische ribben. De vakbeurs vindt plaats van 3 tot 5 december in Parijs.