Jumbo introduceert Jumbo Veggie Chef

Pulled Veggie

Jumbo introduceert het grootste huismerkassortiment vegetarische en veganistische producten van Nederland met de naam Jumbo Veggie Chef. In deze nieuwe productlijn van het Jumbo Huismerk zitten veertig verschillende producten. Jumbo speelt met Veggie Chef in op de steeds grotere groep ‘flexitariërs’ die behoefte heeft aan een uitgebreider aanbod alternatieven voor vlees of vis.

Vegamonitor

Uit de jaarlijkse Vegamonitor van Natuur & Milieu blijkt dat de vleesconsumptie daalt: ruim vier op de tien Nederlanders eten nu minder vlees dan vijf jaar geleden en maar liefst 67 procent van de Nederlanders is flexitariër en eet minimaal één dag per week geen vlees of vis. De helft zou meer vleesvervangers eten als er een uitgebreider aanbod zou zijn. Ook willen ze een bijdrage leveren aan een beter milieu en dierenwelzijn en bewust omgaan met hun gezondheid. Ruim de helft van de Nederlanders heeft het gevoel dat minder vlees eten de norm wordt.

Veggie maandag

Naast de nieuwe lijn introduceert Jumbo ook ‘Veggie maandag’. “Minstens één dag in de week geen vlees eten is namelijk écht de moeite waard. Want dit maakt al een enorm verschil voor het milieu en ieders gezondheid”, aldus Ed van de Weerd, directeur Commercie van Jumbo Supermarkten. In het Hallo Jumbo Magazine bij de rubriek ‘Doordeweeks’ en online bij de recepten op Instagram vinden klanten vanaf nu structureel op maandag een vegetarisch recept.

Green Protein Alliance

Jumbo sloot zich in 2017 aan bij de Green Protein Alliance (GPA). Zij werkt in dit vernieuwende samenwerkingsverband, samen met andere aanbieders en producenten van plantaardige eiwitten, aan een duurzamer voedselsysteem waar plantaardige eiwitten een voor de hand liggende keuze zijn.

Lees ook
Drie redenen om vlees- en zuivelbenamingen te beschermen

Drie redenen om vlees- en zuivelbenamingen te beschermen

Hoe noem je plantaardige vlees- en zuivelvervangers? Benamingen als vegetarische worst of sojamelk roepen discussie op. Annette Toft, directeur van de Deense landbouw- en voedingsraad in Brussel en voorzitter van de werkgroep levensmiddelen van Copa-Cogeca, geeft drie redenen om vleesbenamingen te beschermen.

Start-up maakt roomijs van diervrij melkeiwit

Start-up maakt roomijs van diervrij melkeiwit

Voedselstart-ups verzinnen het ene innovatieve product na het andere. In de categorie zuivel komt daar nu roomijs bij: mét dierlijke eiwitten, maar zónder de inmenging van dieren.

Vleesverwerker JBS lanceert plantaardige burger

Vleesverwerker JBS lanceert plantaardige burger

Het Braziliaanse JBS, de grootste vleesverwerker ter wereld, lanceert dit voorjaar een plantaardige burger. Eerder maakten ook Vion en Tyson Foods bekend dat ze gaan investeren in plantaardig.