Jumbo roept ongerookte Coburgerham terug

Jumbo Coburger

Jumbo roept consumenten op die Jumbo ongerookte Coburgerham met de EAN productcode 23790440000000 hebben gekocht deze niet te consumeren. De supermarkt vraagt om het product terug te brengen naar de winkel in verband met mogelijke aanwezigheid van de salmonellabacterie. Dit kwam naar voren tijdens een kwaliteitscontrole.

Salmonellabacterie

Wanneer deze bacterie aanwezig is, kan het consumeren van de Coburgerham gevaarlijk zijn voor de gezondheid. Dit geldt vooral voor zwangere vrouwen, ouderen en mensen met een verzwakt afweersysteem. Klanten die de producten gekocht hebben, krijgen hun geld terug. Een aankoopbon is niet nodig.

  • De veiligheidswaarschuwing geldt voor de volgende producten:
  • Ongerookte Coburgerham
  • EAN productcode: 23790440000000
  • THT: alle THT codes

Voedselveiligheid

Jumbo vindt voedselveiligheid uiterst belangrijk. Daarom hebben leveranciers een door Jumbo verplicht gesteld gecertificeerd voedselveiligheidssysteem. De certificering wordt uitgevoerd door onafhankelijke partijen. Ook staan de voedselveiligheid-gecertificeerde leveranciers onder toezicht van de controle-instanties (zoals de NVWA) en voert Jumbo zelf diverse kwaliteitscontroles uit. Hierdoor wordt de kwaliteit en voedselveiligheid gewaarborgd. Indien Jumbo ook maar de geringste twijfel heeft aan de voedselveiligheid, zal zij haar klanten altijd beschermen door de benodigde acties te ondernemen zoals nu wordt gedaan met deze zogenoemde recall.

Lees ook:

Lees ook
Plastic handgrepen multiverpakkingen frisdrank verdwijnen

Plastic handgrepen multiverpakkingen frisdrank verdwijnen

De plastic handgrepen van multiverpakkingen frisdrank en water in de supermarkt gaan verdwijnen. Albert Heijn, Jumbo, Coca-Cola in Nederland, en Vrumona hebben besloten om hier mee te stoppen.

Verschillende chocoladefabrieken stilgelegd na salmonellabesmetting bij Barry Callebaut

Verschillende chocoladefabrieken stilgelegd na salmonellabesmetting bij Barry Callebaut

Verschillende chocoladefabrieken in België hebben (een deel van) hun productie stilgelegd uit voorzorg, nadat er een salmonellabesmetting werd vastgesteld bij Barry Callebaut. Deze fabrieken kregen mogelijk besmette chocolade van Barry Callebaut.

Ferrero-fabriek Aarlen weer opgestart onder voorwaarden

Ferrero-fabriek Aarlen weer opgestart onder voorwaarden

De Ferrero-fabriek in Aarlen heeft van het Belgische voedselagentschap FAVV een voorwaardelijke toelating gekregen om opnieuw op te starten. Ferrero sloot begin april de deuren van de locatie in Aarlen na tientallen salmonellabesmettingen in Europa, die gelinkt waren aan de fabriek. Sinds vrijdag 17 juni mag de fabriek worden heropgestart.