Kaaspakhuis FrieslandCampina verloren, kaasmakerij gespaard

frieslandcampina-vlag315

Het kaaspakhuis van FrieslandCampina Cheese in Gerkesklooster is bij de brand op 29 juli bij FrieslandCampina Cheese in Gerkesklooster volledig verloren gegaan. De kaasmakerij is gespaard gebleven.

"Het lijkt erop dat de kaasmakerij en andere onderdelen van het complex door de grote inzet van de brandweer uit de hele regio behouden is gebleven", stelt FrieslandCampina.

De brand ontstond dinsdagochtend rond 7.45 uur. De brandweer gaf 17 uur later, om 1.45 uur, het sein brandmeester. De hele nacht en woensdag

heeft de brandweer nageblust.

Inspectieteams zijn gisteren begonnen met het opnemen van de situatie in de verschillende afdelingen. Aan de hand daarvan zal besloten worden welke onderdelen van de productielocatie op welke termijn weer in gebruik genomen kunnen worden.

FrieslandCampina heeft de medewerkers woensdag op de locatie opgevangen en zoveel mogelijk ingezet bij controle van de apparatuur, de eerste schoonmaak en herstelwerkzaamheden.

De melk van de boeren die nu niet op de locatie in Gerkesklooster kan worden verwerkt, wordt verdeeld over andere FrieslandCampina productielocaties.

Lees ook:

Brand bij FrieslandCampina Cheese Gerkesklooster (29 juli 2014)

 
Lees ook
FrieslandCampina breidt lactoferrineproductie flink uit

FrieslandCampina breidt lactoferrineproductie flink uit

FrieslandCampina ingredients gaat de productie van lactoferrine uitbreiden van 10 naar 70 ton. Het bedrijf wil een strategische groei mogelijk maken in de segmenten ‘Early life nutrition’ en ‘Adult Nutrition’. FrieslandCampina wordt hiermee wereldwijd de grootste producent.

Winst Frieslandcampina krijgt knauw door coronapandemie

Winst Frieslandcampina krijgt knauw door coronapandemie

De omzet bleef dit half jaar nagenoeg gelijk, maar de winst daalde met 37,2%. Als gevolg van de voorspelde recessie volgende jaren, verwacht FrieslandCampina de bedrijfsvoering te veranderen en de productiviteit te verhogen.

FrieslandCampina stapt over op papieren rietjes

FrieslandCampina stapt over op papieren rietjes

Zuivelproducent FrieslandCampina vervangt alle plastic rietjes in Europese drankverpakkingen met papieren alternatieven. Komend jaar zullen er meer dan 100 miljoen plastic rietjes worden vervangen op verpakkingen van onder meer de merken Fristi, Optimel en Chocomel. Om de papieren rietjes even functioneel te maken als de plastic variant moest een aantal...