Kaaspakhuis FrieslandCampina verloren, kaasmakerij gespaard

Het kaaspakhuis van FrieslandCampina Cheese in Gerkesklooster is bij de brand op 29 juli bij FrieslandCampina Cheese in Gerkesklooster volledig verloren gegaan. De kaasmakerij is gespaard gebleven.

"Het lijkt erop dat de kaasmakerij en andere onderdelen van het complex door de grote inzet van de brandweer uit de hele regio behouden is gebleven", stelt FrieslandCampina.

De brand ontstond dinsdagochtend rond 7.45 uur. De brandweer gaf 17 uur later, om 1.45 uur, het sein brandmeester. De hele nacht en woensdag

heeft de brandweer nageblust.

Inspectieteams zijn gisteren begonnen met het opnemen van de situatie in de verschillende afdelingen. Aan de hand daarvan zal besloten worden welke onderdelen van de productielocatie op welke termijn weer in gebruik genomen kunnen worden.

FrieslandCampina heeft de medewerkers woensdag op de locatie opgevangen en zoveel mogelijk ingezet bij controle van de apparatuur, de eerste schoonmaak en herstelwerkzaamheden.

De melk van de boeren die nu niet op de locatie in Gerkesklooster kan worden verwerkt, wordt verdeeld over andere FrieslandCampina productielocaties.

Lees ook:

Brand bij FrieslandCampina Cheese Gerkesklooster (29 juli 2014)

 

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Jan Derck van Karnebeek nieuwe CEO FrieslandCampina

Jan Derck van Karnebeek nieuwe CEO FrieslandCampina

Jan Derck van Karnebeek wordt de nieuwe CEO van Koninklijke FrieslandCampina N.V. Dat maakt de zuivelcoöperatie vandaag, 17 maart, bekend. Zijn benoeming gaat 1 juni 2023 in. Hij volgt Hein Schumacher op die FrieslandCampina 1 mei verlaat voor de functie CEO bij Unilever.

2022 was solide en dynamisch jaar voor FrieslandCampina

2022 was solide en dynamisch jaar voor FrieslandCampina

FrieslandCampina publiceerde 21 februari de jaarresultaten van 2022. De zuivelproducent zag de omzet stijgen met 22,4 procent naar 14,1 miljard euro en spreekt van een solide en dynamisch jaar.

FrieslandCampina wil boterproductie Den Bosch onderbrengen in Lochem

FrieslandCampina wil boterproductie Den Bosch onderbrengen in Lochem

Om hun boterproductienetwerk in Nederland te optimaliseren en verduurzamen, wil FrieslandCampina alle productie van boter onderbrengen in Lochem. Als gevolg hiervan wordt de productlocatie in ’s-Hertogenbosch op termijn gesloten en de productlocatie in Lochem uitgebreid.