Keep Food Simple geeft seminar tijdens Food Technology

KFS logo

Tijdens Food Technology is het podium van zaal 1 deels gereserveerd voor de not-for-profit organisatie Keep Food Simple. Tijdens het seminar Onbenutte plantaardige grondstoffen verwerken tot hoogwaardige voedingsmiddelen draait alles om manieren om minder afval te produceren in de tomaten- en artisjokkenteelt.

Keep Food Simple (KFS) zet haar uitgebreide netwerk in de voedselindustrie en kennisinstellingen in voor de zoektocht naar alternatieve productiemethoden voor plantaardige grondstoffen en bekijkt daarbij de gehele keten. Traditionele werkwijzen worden gecombineerd met nieuwe technologieën, met aandacht voor een effectievere benutting van plantaardige grondstoffen met als doel minder/geen afval en een verlaging van de CO2- en waterfootprint.

De drie lezingen van het seminar op 2 december staan in het teken van ten eerste de verwerking van tomaten, waarbij zo’n 40% van de voedselbestanddelen verloren gaat. Ook worden artisjokken besproken, 85-90% van de plant wordt namelijk weggegooid. Drie sprekers leggen uit hoe we die percentages omlaag kunnen krijgen: ing. Onno Franse (midden), voorzitter van de adviesraad van Keep Food Simple; prof. Fons Voragen (links), vicevoorzitter van het bestuur en oprichter van Keep Food Simple; en dr. Peter Folstar (rechts), voorzitter van het bestuur en oprichter van Keep Food Simple.

KFS sprekers

Over de sprekers

Onno Franse studeerde levensmiddelentechnologie aan HAS Hogeschool in Den Bosch. Hij startte zijn loopbaan bij Gammaster. Daarna had hij veel internationale functies en in 2002 stapte hij over naar Ahold als Global Programme Director Healthy Living. Nu is hij betrokken bij het World Food Centre.

Fons Voragen studeerde levensmiddelentechnologie in Wageningen Universiteit (M.Sc en Ph.D). Hij was hoogleraar Levensmiddelenchemie, hoofd van de afdeling Food Science and Nutrition en wetenschappelijk directeur van van de sector Agro Technology and Food Sciences van Wageningen University and Research. Hij was ook directeur van het Carbohydrate Competence Center. Hij is lid van een groot aantal (inter)nationale commissies voor advies aan en evaluatie van Europese universiteiten en onderzoeksinstituten; onder andere Smaaklessen/Schoolgruiten.

Peter Folstar studeerde levensmiddelentechnologie in Wageningen Universiteit (M.Sc en Ph.D). Hij werkte gedurende 15 jaar in de internationale voedselindustrie (Douwe Egberts, Heinz, Borden). Vervolgens werkte hij in verschillende managementposities als technisch directeur NIZO, algemeen directeur TNO Voeding en lid van de Raad van bestuur TNO en algemeen directeur van het Nederlands Genomics Initiatief. Hij is actief in verschillende adviserende en toezichthoudende functies in industrie en onderzoeksinstellingen.

Tijdens Food Technology 2021, dat georganiseerd wordt door Mikrocentrum en EVMI (onderdeel van Alea Publishers), komen food en hightech samen met als doel de voedingsmiddelenindustrie op weg te helpen naar 2050. Food Technology vindt plaats op 1 en 2 december in de Brabanthallen in Den Bosch. Lees alles over het event en schrijf je gratis in op food-technology.nl.

Lees ook
Food Technology aftermovie: kijk terug op de eerste editie

Food Technology aftermovie: kijk terug op de eerste editie

3 maanden geleden vond de allereerste editie van Food Technology plaats. Organisatoren EVMI en Mikrocentrum kijken terug op een geslaagde beurs in de Brabanthallen. Samen met exposanten Bart Visser van Ecolab, Rob Habraken van Sanders Machinebouw B.V. en Harro de Jong van Hemmink B.V. blikken we in onze aftermovie terug op deze succesvolle editie.

Bakery Sweets Center organiseert kennissessie: Vezels, waar zijn ze goed voor?

Bakery Sweets Center organiseert kennissessie: Vezels, waar zijn ze goed voor?

Bakery Sweets Center en kennispartner Keep Food Simple organiseren op donderdagmiddag 23 juni een kennissessie over vezels. Deze bouwstof vind je in veel plantaardige producten terug. Maar waar zijn ze eigenlijk goed voor? En wat kunnen foodproducenten hiermee? De ‘Bakery Sweets Session’ is gratis toegankelijk en vindt plaats aan Hogeschool Van Hall...

Food Technology 2022

Food Technology 2022

Dwarsgezeten door COVID is het er van 13 tot 14 april toch van gekomen: de vakbeurs en activiteitenprogramma Food Technology. En dat is maar goed ook, want deze happening is moeilijk denkbaar als online evenement.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de voedingsmiddelenindustrie?

 

Abonneren