Kennisdag Houwers Groep: ‘Leg verbinding met medewerkers’

Houwers Groep jubileum

Het jubilerende inspectiebureau Houwers Groep kijkt terug op een succesvolle kennisdag. Het toonaangevende bedrijf, dat dit jaar het 30-jarig bestaan viert, organiseerde op maandag 25 november in de Food Innovation Academy in Vlaardingen een kennisdag met als thema Boeien en Binden.

Het was een interactief programma met verschillende sprekers die stuk voor stuk vertelden over hoe u de toekomst van uw bedrijf verzekert. Eenduidig advies: leg de verbinding met je medewerkers.

Tijdens het welkomstwoord zette Toos Houwers de geschiedenis van de Houwers Groep uiteen. “Al dertig jaar zetten we de toon als inspecteurs van hygiëne en voedselveiligheid”, zo opende zij haar verhaal. Houwers nam het publiek mee vanaf de eerste visie - “Iedereen heeft recht op veilig voedsel” - tot aan het behalen van de accreditatie en de acceptatie van de NVWA. Daarna volgde een doorkijk naar de toekomst.

Talentengesprek

De eerste presentatie door Judith Delien van IVY Career was zeer verhelderend. Het werd duidelijk dat ondernemers via gaming een beter beeld van hun talenten kunnen krijgen. In plaats van een beoordelingsgesprek te voeren met je medewerkers zou je ook kunnen kiezen voor een talentengesprek.

Houwers Groep-inspecteur Pieter Heuvelmans testte de parate kennis in een snelle quiz over hygiëne, temperatuur en kennisoverdracht. De quiz werd goed gemaakt. Met humor werden de aandachtspunten aan het licht gebracht.

Na een korte pauze vertelde Hans van der A uitgebreid over de ontwikkelingen binnen de NVWA. Eén daarvan is de verdere uitrol in 2020 van de openbaarmaking van de Horeca inspectieresultaten. De rode draad in het verhaal is: publieke en private samenwerking.

Hilco Wagenaar van Royal Steensma sloot de dag af door meer te vertellen over de inspirerende locatie Food Innovation Academy. Een rondleiding door het pand mocht daarbij niet ontbreken.

Als afsluiter werd geproost op 30 jaar Houwers Groep. Onder genot van een hapje en drankje was er ruimte om te netwerken. Met speciale dank aan DJ-duo Bernie & Casimir, die met hun muziek uit de speakers de gehele middag voor een ontspannen sfeer hebben gezorgd.

2020

Wilt u ook een keer de jaarlijkse kennisdag bijwonen? Ook in 2020 wordt er eind november weer een mooi programma samengesteld. Houd voor updates www.houwersgroep.nl in de gaten of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Lees ook
Tips voor hygiënisch werken in de coronacrisis

Tips voor hygiënisch werken in de coronacrisis

Harry van Etten van SVVW en Alfons van Leeuwen van FoodBase hebben de handen ineen geslagen om ondernemers binnen de voedingsindustrie te helpen bij hygiënevraagstukken rondom corona. Want hygiënisch werken is juist nu van allerhoogste prioriteit. Ondanks de hectiek willen we je graag helpen met de onderstaande tips. Voor je eigen veiligheid en die...

Vakwerk in RVS

Vakwerk in RVS

Bij Bosgraaf Food & Hygiënetechniek kunt u terecht voor uw RVS bedrijfsinrichting die bijdraagt aan een hygiënische, veilige en ergonomische werkomgeving. Wij stellen hoge eisen aan onze producten en zodoende zijn wij op brede wijze actief in de voedingsmiddelenindustrie, laboratoria en cleanrooms. RVS is op vele wijzen toepasbaar in uw bedrijfsinrichting.

Wat kun je doen tegen de verspreiding van het coronavirus?

Wat kun je doen tegen de verspreiding van het coronavirus?

Het coronavirus verspreidt zich over de wereld en heeft inmiddels ook Nederland bereikt. Gisteren, 27 februari, maakte minister Bruno Bruins dit bekend tijdens een tv-uitzending over het virus op NPO1. Hoe kun je verspreiding van het virus voorkomen? Het sleutelwoord is handen wassen.