Klontjes melk voor in de koffie

milk cups

Duitse onderzoekers hebben het melkklontje uitgevonden, meldt RTL Z. Dit lijkt het einde van het koffiemelkcupje, dat menig koffie-mét-drinker tot wanhoop heeft gedreven met afbrekende of inscheurende lipjes.

De melk van het klontje zit gevangen in een huid van suiker of de wat minder zoete zoetstof erythritol. Mensen die wel melk maar geen suiker wensen moeten wachten tot de onderzoekers een niet-zoete huid hebben ontwikkeld.

Het melkklontje is uitgevonden aan de universiteit van Halle. De bedenkers hopen met hun klontje het melkcupje de wereld uit te helpen en zo de afvalberg in de toekomst wat te verlagen.

Bron: Foodlog

Lees ook
Visafval als verpakking

Visafval als verpakking

Visafval eindigt doorgaans op de composthoop. Daar breekt het binnen zes weken af en wordt daarna hergebruikt. Kan dat niet anders? Lucy Hughes, een Britse productontwerper, wilde hergebruik van visafval rerealiseren door rode algen te binden met eiwitten die uit vissenschubben worden gehaald. Het resultaat: een doorzichtig materiaal dat als verpakking...

Start-up Orbisk wint ton voor vondst tegen voedselverspilling

Start-up Orbisk wint ton voor vondst tegen voedselverspilling

Orbisk heeft E100.000 gewonnen tijdens de finale van de Postcode Lotteries Green Challenge. De Utrechtse start-up ontwikkelde een voedselafval-monitor om voedselverspilling te verminderen.

Marqt presenteert papieren wijnfles

Marqt presenteert papieren wijnfles

Sinds eind februari 2021 staat bij Marqt een papieren wijnfles in de schappen. De fles bestaat voor 94 procent uit gerecycled karton en weegt 5 keer minder dan een glazen fles. Volgens Marqt is de ecologische voetprint daardoor zes keer kleiner dan die van een glazen fles.