Leen Menken Foodservice Logistics start bouw van nieuw vrieshuis

9 februari 2022 Redactie Food

Leen Menken Foodservice Logistics in Zoetermeer startte 8 februari met de bouw van een nieuw vrieshuis tegenover het bestaande distributiecentrum. Het nieuwe vrieshuis is het startschot voor een (logistieke) foodcampus op bedrijventerrein Lansinghage.

Leen Menken is een logistieke fulfilmentpartner voor bedrijven in de foodsector. Ze combineren opslag, orderpicking, pallet- en fijnmazig transport door de hele Benelux. Met het nieuwe pand kan Leen Menken de groeiende vraag van leveranciers naar geconditioneerde fulfilment, in combinatie met actief geconditioneerde distributie, blijven faciliteren. De focus ligt op rechtstreekse distributie naar (horeca) bedrijven en consumenten.

“Met deze uitbreiding wordt de capaciteit van Leen Menken bijna verdubbeld. Naast een natuurlijk koelmiddel wordt het dak volledig voorzien van zonnepanelen en wordt aanvullend winenergie als energiebron gebruikt De CO2-uitstoot zal daarmee volledig neutraal zijn”, zegt Lucas Roskam, algemeen directeur Leen Menken, in een persbericht. Naar verwachting is het nieuwe pand eind 2022 operationeel.

In deze videozie je hoe het nieuwe pand eruit komt te zien.

Altijd op de hoogte blijven?