Lees editie 7 van EVMI nu online

cover evmi 7 2020

Eerder viel EVMI 7 al op de deurmat, nu is de editie met als thema voedselveiligheid ook online te lezen als digitaal magazine.

Een greep uit de inhoud: 

BeFrank wil bananenrevolutie waarbij de gehele keten meeprofiteert
Een revolutie in de bananenbranche, dat heeft BeFrank Bananen voor ogen. Dat kan alleen door bananen voor een eerlijke prijs te verkopen, waar de gehele keten van meeprofiteert. Want daar schort het nu aan, vindt initiatiefnemer Franklin Ginus. Dit gaat niet alleen ten koste van de mens, maar ook van het milieu.

Nieuwe risico’s maken voedselveiligheid kwetsbaar
Veranderende consumptiegewoonten, fraude, vergrijzing en PFAS’s tarten de voedselveiligheid. Sommige risico’s staan op de radar, andere dreigingen zijn in opmars en nog te weinig in beeld. “Meer onderzoek is wenselijk.”

‘Een audit is geen straf’
De effectiviteit van het kwaliteitssysteem van je bedrijf bepalen, en kijken in hoeverre wordt voldaan aan eisen van klanten en wet- en regelgeving. Dat kan door middel van een audit: een systematisch en onafhankelijk onderzoek.

Wat kan de voedingsindustrie leren van de coronacrisis?
De Technische Unie verzorgde begin september een webinar over de lessen die de voedselindustrie kan leren van COVID-19. De Technische Unie is de grootste Nederlandse groothandel voor de industrie op het gebied van Maintenance, Repair en Overhaul (MRO) en Original Equipment Manufacturing (OER).

Gebreken in Canadees controlesysteem
Uit een audit van de Europese Commissie blijkt dat Canada mogelijk met hormonen gevoed rundvlees naar Europa exporteert. Het land mag volgens de CETA-handelsverdragen alleen hormoonvrij rundvlees exporteren. Het Canadese traceerbaar- en controlesysteem kent echter gebreken.

Lees editie 7 hier als online magazine.