Look-O-Look helpt mensen met arbeidsbeperking aan baan

Look-O-Look gaat binnenkort in Oost-Groningen 200 tot 300 mensen met een arbeidsbeperking aan een baan helpen. De snoepfabrikant uit het Gelderse Andelst zet daar samen met leer- en werkbedrijf Synergon uit Winschoten een groot verpakkingscentrum op.

Dat meldt De Ondernemer. Het centrum biedt werk aan mensen die zijn aangewezen op prikkelarm werk. Ze worden geactiveerd via re-integratie en leerwerktrajecten en kunnen er ook een vakgerichte praktijkopleiding volgen.

Look-O-Look, onderdeel van Perfetti Van Melle, laat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt al langer participeren. Het bedrijf heeft partners gevonden in sociale werkvoorzieningen in Arnhem, Nijmegen en Den Bosch. Ook in de eigen productielocatie in Andelst werken 150 mensen met een arbeidsbeperking.

'Voorbeeld nemen'

Staatssecretaris Klijnsma  van Sociale Zaken en Werkgelegenheid was in Andelst aanwezig bij de ondertekening van de intentieverklaring voor het verpakkingscentrum.

Zij verwelkomt de samenwerking omdat het een bijdrage levert aan de Participatiewet, die bedoeld is om mensen met een arbeidsbeperking aan het werk te helpen. Klijnsma vindt dat ondernemers in Nederland een voorbeeld mogen nemen aan Look-O-Look.

De samenwerking in Oost-Groningen is tot stand gekomen met hulp van Investerings- en Ontwikkelingsmaatschappij voor Noord-Nederland (NOM).

Lees ook:

Look-O-Look: meer inpakken in Nederland (29 augustus 2013)

Lees ook
Dust Control Partners installeert duurzaam ontstoffingssysteem in Rotterdamse haven

Dust Control Partners installeert duurzaam ontstoffingssysteem in Rotterdamse haven

Dust control Partners installeerde een duurzaam ontstoffingssysteem in de bulkterminal van de Rotterdamse haven. Het gaat om een verwerker van sojabonen en raapzaad. Het systeem brengt het weggezogen stof terug in het productieproces.

Verzet werknemers Frisia Food tegen hoge werkdruk

Verzet werknemers Frisia Food tegen hoge werkdruk

Werknemers van pluimveeslachterij Frisia Food klagen over een te hoge werkdruk. In een petitie eisen ze maatregelen van de directie van het Friese bedrijf, zo meldt vakbond FNV. Volgens de vakbond krijgen medewerkers niet genoeg pauze omdat zij verplichte hygiënische handelingen moeten verrichten die niet onder werktijd zouden mogen vallen. Die...

Uitkomsten Nationale Werkdruk & Zacht Werken monitor 2019

Uitkomsten Nationale Werkdruk & Zacht Werken monitor 2019

Werk is belangrijk voor Nederlanders. 88 procent van de werkende beroepsbevolking geeft aan dat hun werk belangrijk voor hen is en 90 procent denkt dat het belangrijk is voor andere mensen. Tegelijkertijd heeft bijna de helft van de Nederlanders, 45 procent, te kampen gehad met een burn out of worstelt daar nu mee.