Lucas Bols en Rémy Cointreau samen in Passoã

2 september 2016

Lucas Bols voert exclusieve onderhandelingen met de Rémy Cointreau-groep om samen een joint venture op te richten. Met deze samenwerking zullen de wereldwijde activiteiten van likeurmerk Passoã geëxploiteerd en verder ontwikkeld worden.

Dat heeft de beursgenoteerde jenever-, gin-, wodka- en likeurmaker Lucas Bols bekendgemaakt. Passievruchtlikeur Passoã is ingrediënt in diverse cocktails. Haar wereldwijde aanwezigheid vormt volgens Lucas Bols een goede aanvulling op de likeurmerken die het bedrijf zelf al wereldwijd verkoopt.

Zeggenschap bij Lucas Bols

Rémy Cointreau zal alle bedrijfsactiviteiten van Passoã inbrengen, inclusief merkrechten en voorraad, terwijl Lucas Bols werkkapitaal en kennis en expertise van de likeur- en cocktailsector bijdraagt. De operationele en financiële zeggenschap over de joint venture komt bij Lucas Bols te liggen.

Merken van Cooymans

Vorige maand nam joint venture Avandis, waarin Lucas Bols, Herman Jansen en De Kuyper Royal Distillers zitten, merken en activiteiten van Distilleerderij Cooymans en Delcave/NCK over, toen moederbedrijf Dirkzwager failliet ging.

Dit betrof de distilleerderij- en de bottelarijactiviteiten van merken als Floryn en Legner, Leyden Gin, Cooymans advocaat, Koffiekaatje, Millwood en Surfers, en de wijnbottelarij van Delcave/NCK.

Lucas Bols werd toen eigenaar van de jenevermerken en het ginmerk. De Kuyper Royal Distillers werd eigenaar van de advocaat- en creamlikeurmerken en wijnbottelarij werd onderdeel van Herman Jansen.

Vóór eind 2016

De transactie voor de nu op te richten joint venture van Lucas Bols met Rémy Cointreau zal naar verwachting voor eind 2016 zijn voltooid.

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven?