Luxemburg kiest voor Nutri-Score

nutriscore-1

In navolging van buurlanden Frankrijk, België en Duitsland kiest ook Luxemburg voor het voedselkeuzelogo Nutri-Score.

Het Groothertogdom is van plan de benodigde wetgeving voor de invoering van Nutri-Score rond Pasen af te ronden, de daadwerkelijke start staat nog vóór de zomer gepland. Het gaat om invoering op vrijwillige basis. "Het is duidelijk dat producenten van suikerrijke producten niet noodzakelijk enthousiast zijn. Maar we hopen dat de introductie van Nutri-Score hen zal aanmoedigen om de samenstelling van hun producten te herzien", zegt Paulette Lenert, minister van consumentenbescherming, op RetailDetail.

Luxemburg is een kleine markt die sterk afhankelijk is van invoer. Dat de directe buurlanden al op Nutri-Score overgegaan zijn of zullen gaan, is een bijkomend argument voor de keus. Liefst zou Luxemburg echter een geharmoniseerd Europees systeem zien op het gebied van voedingskwaliteit. "We hebben de kwestie al aan de orde gesteld bij het directoraat Gezondheid van de Europese Commissie," aldus Lenert. "Luxemburg blijft sterk pleiten voor Europese etikettering, ook al bestaat er momenteel geen precies tijdschema." De invoering in Luxemburg zal gepaard gaan met een grote informatiecampagne.

Foodlog

Meer over
Lees ook
Nutri-Score op producten van Nestlé en Ahold Delhaize

Nutri-Score op producten van Nestlé en Ahold Delhaize

Voedingsconcern Nestlé voert straks op 7.500 producten (waaronder pizza en chocolade) de Nutri-Score. Ook op de KitKat en Maggiblokjes dus, schrijft het Algemeen Dagblad. Nestlé voegt zich daarmee in de groeiende groep consumentenorganisaties en bedrijven die Nutri-Score graag als uniform voedselkeuzelogo zien binnen de...

EU-breed voedselkeuzelogo niet verplicht

EU-breed voedselkeuzelogo niet verplicht

In de farm-to-fork strategie van de Europese Commissie zit geen verplicht voedselkeuzelogo. Dat maakte voedselveiligheidscommissaris Stella Kyriakides afgelopen maandag bekend aan het Europese Parlement, zo schrijft Euractiv.

Albert Heijn test Nutri-Score online

Albert Heijn test Nutri-Score online

Dat meldt Albert Heijn vandaag in een persbericht. De supermarktformule start vandaag een proef waarbij het logo op circa 2.000 producten op de website wordt afgebeeld.