Marketing

Nestlé introduceert KitKat Ruby in Europa

KitKat Ruby

Na een succesvolle introductie in Japan en Korea brengt Nestlé KitKat Ruby naar Europa. KitKat Ruby bestaat uit de bekende vier krokante wafels omhuld met chocola. Nestlé gebruikte als eerste bedrijf de nieuwe roze chocoladesoort voor de candybar. Barry Callebaut introduceerde deze vierde chocoladevariant september 2017.

KitKat Ruby is gemaakt van de Ruby cacaoboon. Deze cacao smaakt naar bessen zonder dat er kleur en smaakstoffen aan toe zijn gevoegd. Na melk, wit en puur is dit de vierde chocolade soort. Nestlé had vier maanden nodig om de candybar te ontwikkelen. Begin 2018 bracht Nestlé de nieuwe KitKat op de markt in Japan en Korea onder de naam KitKat Chocolatory Sublime Ruby. De chocola werd alleen verkocht in de KitKat Chocolatory boutiques.

Nestlé lanceert KitKat Ruby eerst in het Verenigd Koninkrijk. Vanaf 16 april is de raap verkrijgbaar bij Tesco. Later volgen andere Europese landen en Amerika. KitKat Ruby wordt in Hamburg geproduceerd. Er worden uitsluitend UTZ-gecertificeerde cacaobonen gebruikt.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *