Martine Snels treedt toe tot raad van commissarissen van Vion, terwijl Tom Heidman vertrekt

19 mei 2020

Martine Snels is per 19 maart 2020 toegetreden tot de raad van commissarissen van Vion. Daarnaast heeft Tom Heidman besloten om vanaf 3 juli terug te treden. Dat maakt Vion bekend met een persbericht.

 

 

Het nieuwe lid van de raad van commissarissen, Martine Snels, heeft een internationale loopbaan in de food- en agrisector achter de rug. Snels is lid van de raad van commissarissen van Electrolux Professional AB (Zweden) en Resilux NV (België). Eerder maakte ze deel uit van de executive board van GEA Group Aktiengesellschaft en FrieslandCampina en bekleedde diverse leidinggevende posities bij Nutreco en Kemin Industries Ltd.

Theo Koekkoek, voorzitter van de raad van commissarissen: “We zijn verheugd Martine Snels als nieuw lid van de raad van commissarissen van Vion te mogen verwelkomen. Haar uitgebreide internationale ervaring in de food- en agrisector in met name Duitsland is voor de raad van commissarissen van toegevoegde waarde.”

Raad van commissarissen

Tom Heidman treedt 3 juli 2020 terug als lid van de raad van commissarissen. Hij maakte sinds 20 mei 2014 deel uit van de raad van commissarissen en trad tussen 26 januari 2015 en 1 september 2015 op als interim-CEO van Vion.

Ronald Lotgerink, CEO van Vion: "We betreuren de beslissing van Tom om terug te treden. Tom Heidman heeft met zijn omvangrijke commerciële kennis en uitgebreide bestuurlijke ervaring een belangrijke rol gespeeld bij de ontwikkeling van Vion. Ik wil hem namens iedereen bij Vion bedanken voor zijn enorme inzet en toewijding aan Vion.”

Door de bovenstaande wijzigingen bestaat de raad van commissarissen van af 3 juli uit Theo Koekkoek (voorzitter), Marieke Bax, Hans Huijbers, Rogier Jacobs, Ton van der Laan en Martine Snels.

 

Vion

Vion Holding N.V. (Vion) is een internationaal foodbedrijf met productielocaties in Nederland en Duitsland en verkoopondersteunende kantoren in dertien landen wereldwijd. In 2019 realiseerde Vion een omzet van € 5,1 miljard met circa 12.000 werknemers (fte's).

 

Dit artikel verscheen eerder op: Vleesmagazine

Altijd op de hoogte blijven?