McDonald’s vergroot portie fritessaus

26 februari 2016

McDonald’s heeft het formaat van het bakje fritessaus groter gemaakt. In plaats van 20 milliliter bevat het bakje nu 35 milliliter. Daarmee komt het in lijn met de andere sauzen die ook in bakjes van 35 milliliter zitten, stelt McDonald's. Het Voedingscentrum is teleurgesteld.

Veel klanten zouden de plastic bakjes fritessaus voor bij de french fries te klein gevonden hebben, meldt De Gelderlander. En om nou twee bakjes aan te schaffen vonden de klanten vaak weer net te ver gaan, alleen al omdat zo’n bakje toch 60 cent kost.

Raar

Ook werd het raar gevonden dat McDonald’s in Nederland zo’n klein bakje voerde. In veel andere landen kennen ze dit formaat helemaal niet. De fritessaus voor McDonald’s wordt overigens in Nederland geproduceerd.

McDonald’s heeft nu een standaardisering in de formaten van sausbakjes aangebracht. Dit is volgens een woordvoerster gebeurd ‘om duidelijk en transparant te zijn naar onze gasten’.

‘Juist verkleinen’

Het Voedingscentrum is teleurgesteld over de stap van McDonald’s. Die gaat namelijk in tegen het streven om portieverpakkingen juist te verkleinen, om zo overgewicht tegen te gaan.

“Als je mensen grotere porties geeft, weet je dat ze het over het algemeen ook helemaal opeten”, zegt een woordvoerster van het Voedingscentrum.

Bovenop het menu

Een klein bakje levert 61 kcal, vergelijkbaar aan een klein tussendoortje. Een groot bakje gaat dus in de richting van een flink tussendoortje. “En dat komt dus bovenop het menu”, aldus de woordvoerster van het Voedingscentrum.

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven?