Meatable op Biotech Campus Delft

DSM_Meatable_ondertekening contract_PB

Meatable is een van de bedrijven die zich heeft gevestigd op de Biotech Campus in Delft. Deze campus, een initiatief van DSM, biedt expertise en faciliteiten aan innovatieve startups, scale-ups, bedrijven en kennisinstellingen, die actief zijn op het gebied van industriële biotechnologie. 

De start-up Meatable ontwikkelt vlees dat geproduceerd wordt vanuit één cel, zonder dat er dieren voor geslacht hoeven te worden. De verhuizing komt op een goed moment voor het bedrijf. “De verhuizing naar de Biotech Campus Delft is ontzettend belangrijk voor ons", zegt Krijn de Nood, CEO van Meatable. "Hiermee krijgen we als startup toegang tot de expertise van DSM op het gebied van opschaling, product development en voedselregelgeving. Daarmee komt de realisatie van onze plannen weer een paar flinke stappen dichterbij."

Het doel van de Biotech Campus Delft is om een innovaties op het gebied van biotechnologie te versnellen. Edith Schippers, president DSM Nederlang zegt 'verheugd' te zijn met de komst van Meatable. "Net als DSM houdt Meatable zich bezig met de vraag hoe we in de toekomst onze voedselproductie vorm moeten gaan geven met een groeiende wereldbevolking, klimaatverandering en gezondheidswensen van consumenten. Deze startup kan nu zijn voordeel halen uit de kennis en expertise die beschikbaar is op de Campus. Door samen te werken met kleine innovatieve biotech bedrijven zoals Meatable, komen we sneller tot innovatieve oplossingen die essentieel zijn voor de ontwikkeling naar een duurzame ‘bio-based’ toekomst.”

Lees ook
DSM zet stappen in Japanse zorgmarkt

DSM zet stappen in Japanse zorgmarkt

Chemiebedrijf DSM heeft een deal gesloten met de Japanse zorginstelling Saitama Kyojunokai. De twee bedrijven zullen vooral gaan samenwerken op het gebied van voeding die het herstel na een ziekenhuisopname moet bevorderen. DSM bezit veel kennis op het gebied van voedselingrediënten en medische voeding. Die kennis wil het Limburgse bedrijf combineren...

Eiwit in minder zuivere vorm werkt net zo goed

Eiwit in minder zuivere vorm werkt net zo goed

Eiwitten gewonnen uit aardappelen, bloedplasma en erwten behouden ook in minder gezuiverde vorm hun functionaliteit. Soms gaat de functionaliteit er zelfs op vooruit. Tot die conclusie komen onderzoekers van Wageningen University & Research, NIZO en TNO na een tweejarig onderzoek. De uitkomsten bieden fabrikanten aanknopingspunten voor verduurzaming...

Patrick Niels krijgt de leiding over DSM Food Specialties

Patrick Niels krijgt de leiding over DSM Food Specialties

DSM benoemt Patrick Niels per 1 augustus tot President DSM Food Specialties. Niels werkt sinds 1997 bij DSM. Momenteel heeft hij de leiding over de divisie Resins & Functional Materials van DSM. Patrick Niels komt uit Nederland. Hij begon zijn carrière bij Gist-Brocades in 1991. Daar vervulde hij verschillende Marketing & Sales als Business...