Meatless Farm maakt omslag van soja naar erwt

Meatless Farm persbericht

Vleesvervangerproducent Meatless Farm gebruikt voortaan erwt in plaats van soja in alle producten. Meatless Farm maakt de overstap omdat het verbouwen van erwten minder belastend is voor het klimaat en de gezondheid.

Meatless Farm verbouwt de erwten op hun boerderij in Canada. Bij de teelt van erwten is minder water nodig van bij sojaproductie, omdat deze geteeld worden in gebieden met veel regenval. Ook bevatten erwten veel eiwitten en vezels.

Om de consument bewust te maken van het effect van het vervangen van vlees, ontwikkelde Meatless Farm een consumption calculator. Deze berekent de jaarlijkse impact wanneer je één keer per week van vlees naar vleesvervangers switcht. Meatless Farm is sinds 28 februari te koop bij Jumbo en Dirk. Vanaf 7 maart zijn de producten ook beschikbaar bij Crisp, Flink en Gorilla’s.

Bron: Meatless Farm

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Plantaardig vlees blijft nicheproduct in Verenigde Staten

Plantaardig vlees blijft nicheproduct in Verenigde Staten

De hausse rondom plantaardig vlees lijkt voorbij te zijn in de Verenigde Staten. De aandelenkoersen van plantaardige producenten Beyond Meat en Impossible Foods zijn weggezakt en de consumenten haken af. Dat meldt het FD.

Verkoop vlees- en zuivelvervangers vlakt af, maar ABN AMRO verwacht verdubbeling in 2030

Verkoop vlees- en zuivelvervangers vlakt af, maar ABN AMRO verwacht verdubbeling in 2030

De afgelopen jaren groeide de verkoop van vlees- en zuivelvervangers explosief, maar deze lijkt nu af te vlakken. Desondanks verwacht ABN AMRO de komende acht jaar een verdubbeling van de verkoop van plantaardige alternatieven.

Nieuw ingrediënt voor vleesvervangers van suikerbietenpulp

Nieuw ingrediënt voor vleesvervangers van suikerbietenpulp

Consumenten kiezen vaker voor plantaardige alternatieven, zoals vleesvervangers. Tijdens de beurs Food Ingredients Europe in Parijs introduceert Cosun Beet Company een nieuw ingrediënt voor vleesvervangers, Fidesse®. Dit ingrediënt is 100% plantaardig en gemaakt van Nederlandse suikerbietenpulp.