Meest duurzame chocoladefabriek komt in Amsterdam

19 april 2018

Chocolatemakers bouwt een fabriek in Amsterdam. Deze chocoladefabriek wordt de meest duurzame ter wereld. De fabriek gaat voorzien in zijn eigen energiebehoefte door een zonnedak. Ook laat de fabriek zijn cacaobonen op windkracht naar Nederland komen. En publiek kan de fabriek bezoeken.

Chocolatemakers, bekend van de Tres Hombres en de Gorilla bar, opent de deuren in maart 2019. “Hiermee realiseren we een lang gekoesterde droom. We willen mensen graag laten zien hoe chocolade gemaakt wordt. En dan niet het massaproduct uit megafabrieken, maar het ambachtelijke proces waar het draait om kwaliteit in plaats van efficiency”, aldus Chocolatemakers.

Chocolatemakers werd in 2014 al uitgeroepen tot meest duurzame MKB-bedrijf van Amsterdam en wilde verder innoveren: “Als Chocolatemakers willen we laten zien dat de gehele cacaoketen - van boer tot consument - transparant, eerlijk en duurzaam kan zijn. Dat betekent dat we op alle fronten innoveren. Hierbij gaan we dus veel verder dan fair trade of bio alleen; milieuvriendelijk vervoer en natuurbescherming horen daar ook bij.”

Altijd op de hoogte blijven?