Meest duurzame chocoladefabriek komt in Amsterdam

Voorgevel

Chocolatemakers bouwt een fabriek in Amsterdam. Deze chocoladefabriek wordt de meest duurzame ter wereld. De fabriek gaat voorzien in zijn eigen energiebehoefte door een zonnedak. Ook laat de fabriek zijn cacaobonen op windkracht naar Nederland komen. En publiek kan de fabriek bezoeken.

Chocolatemakers, bekend van de Tres Hombres en de Gorilla bar, opent de deuren in maart 2019. “Hiermee realiseren we een lang gekoesterde droom. We willen mensen graag laten zien hoe chocolade gemaakt wordt. En dan niet het massaproduct uit megafabrieken, maar het ambachtelijke proces waar het draait om kwaliteit in plaats van efficiency”, aldus Chocolatemakers.

Chocolatemakers werd in 2014 al uitgeroepen tot meest duurzame MKB-bedrijf van Amsterdam en wilde verder innoveren: “Als Chocolatemakers willen we laten zien dat de gehele cacaoketen - van boer tot consument - transparant, eerlijk en duurzaam kan zijn. Dat betekent dat we op alle fronten innoveren. Hierbij gaan we dus veel verder dan fair trade of bio alleen; milieuvriendelijk vervoer en natuurbescherming horen daar ook bij.”

Lees ook
Consumenten kopen prijsbewuster Sinterklaaslekkernijen

Consumenten kopen prijsbewuster Sinterklaaslekkernijen

Dit jaar viert 56 procent van de Nederlanders Sinterklaas. Ruim zes op de tien Nederlanders let vanwege de hoge inflatie scherper op prijzen van Sinterklaaslekkernijen. Dat blijkt uit een peiling in opdracht van VBZ, branchevereniging voor koek, snoep, chocolade, zoutjes en noten.

Nespresso maakt biologisch afbreekbare koffiecups

Nespresso maakt biologisch afbreekbare koffiecups

Na drie jaar onderzoek en ontwikkeling komt Nespresso met biologisch afbreekbare koffiecups. In de lente start een pilot met deze cups in Frankrijk en Zwitserland. Papier vormt de basis van de nieuwe cups. Binnen een jaar wil Nespresso het product ook op andere Europese markten brengen.

Chocoladebezorgd wint FD Gazellen Award voor snelst groeiende bedrijf

Chocoladebezorgd wint FD Gazellen Award voor snelst groeiende bedrijf

Chocoladebezorgd staat op de eerste plek in de FD Gazellen top 100: de lijst met de snelst groeiende bedrijven in Nederland. De chocoladewebshop uit Hoogeveen won tijdens de uitreiking op 22 november twee gouden awards en werd benoemd tot landelijke winnaar van de FD Gazellen top 100.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de voedingsmiddelenindustrie?

 

Abonneren